EPA/Salvatore di Nolfi
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok

Odluka američkog predsednika Džozefa Bajdena da odustane od kandidature za novi predsednički mandat pokazuje da je aktuelni predsednik SAD spreman da stavi interese svoje zemlje iznad svojih ličnih, izjavila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

– Imam veliko poštovanje za odluku predsednika SAD. Bajden je učinio neverovatno mnogo za transatlantske odnose i to ne samo tokom svog predsedničkog mandata – rekla je Berbokova pred sastanak ministara spoljnih poslova EU u Briselu, prenosi Rojters.

Bajden je u nedelju saopštio da se povukao iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima 5. novembra.

Bajden je rekao da podržava potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na predsedničkim izborima na kojima bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

Čelni ljudi Demokratske stranke u svih 50 američkih saveznih država dali su podršku potpredsednici Kamali Haris kao novoj kandidatkinji Demokratske stranke koja će se na novembarskim izborima za predsednika SAD suprotstaviti Trampu.

4 COMMENTS

  1. Да рекло би се Патриотски
    Било би то исто
    За садашњу владу ваше државе
    Да је боље да поднесете оставку
    За добробит своје земље.

    Зар не …

  2. Kakva žrtva!!!Ovom izjavom je sama priznala da su do sada njegovi lični interesi bili iznad interesa SAD-a, a najviše protiv interesa Evrope.Jednoumna Evropo ne krij se iza lažnih floskula o demokratiji!!!

  3. Berbok Amerikom ne upravlja Presednik nego Senat kao drugo milijarderi su sponzori Presednickih izbora.

  4. Овој је потребно дошколовавање јер није довољно компентентна за политику, осим тога Амерички потрчко је,дај оставку за добробит свог народа…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here