Beograđani oduševili publiku u “Akcentu”

0

Borislav Kapetanović sa Lečićem i Dragišom Ćurguzom

 

 

Inače ovaj komad je, pre Austrije, izveden u Kanadi, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, gde je kao i u Beču pokupio burni aplauz.

Glumac Lečić, nekadašnji ministar kulture Srbije, ocenio je da su gostovanja pozorišta iz domovine više nego potrebna našim garđanima u rasejanju.

"Jedino kultura može da nas drži na okupu. Kultura ima tu funkciju i treba to iskoristiti. Ako već nema drugog načina za okupljanje onda neka to bude preko kulture", objasnio je on.

Upitan da li država čini dovoljno na planu kulture za dijasporu Lečić je rekao da vlasti u Srbiji još uvek ne rade dovoljno.

"Još uvek su pojedinci ti koji namiruju potrebu i glad za kulturom iz otadžbine. Drža može da učini više ako shvati šta je u ovom trenutku važno za objedinjavanje građana, ma gde živeli. Ako država zapostavi kulturu ona će zatreti sopstveno seme", upozorio je Lečić.

Zajednica srpskih klubova u Beču već 17. aprila u Beč dočekuje beogradske glumce Andriju Miloševića, Milana Vasića i Milana Kalinića sa predstavom "Pevaj brate".

Pozorišni šou, muzička komedija Stevana Koprivice u režiji Slavenka Saletovića biće izveden u svečanoj sali u 12. bečkom okrugu Langenfeldgaše 13-15 sa početkom u 19.30.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here