Beograd u srcu Tirola

0

Zanima ih Beograd: Brojna publika na premijeri filma
 

Prisutan je bio i autor filma, srpsko-kanadski reditelj Boris Malagurski, koji je posle premijere rado odgovarao na pitanja publike. U publici je inače bilo gostiju austrijske, nemačke, turske, hrvatske i srpske nacionalnosti.

Austrijsku premijeru filma o Beogradu, otvorio je Vladimir Vlajić u ime SPO(J)I i Zajednice Srba Tirol.

Posle završetka filma koji je prepuna sala odgledala sa velikom pažnjom, došlo je do kratkog, ali veoma interesantnog i zanimljivog kruga pitanja i odgovora u kojem je Boris Malagurski objasnio kako je došao na ideju da snimi film. Istakao je da nove filmske projekte finansira od prihoda sa prikazivanja njegovih aktuelnih filmova širom sveta i od dobrovoljnih donacija publike i svih ljudi dobre volje.

 

Reditelj (u sredini) se rado slikao sa publikom

Na kraju je prikazan i trejler za idući film Borisa Malagurskog "Težina lanaca 2", koji bi trebalo da bude završen na jesen ove godine.

Na premijeri u Inzbruku je sakupljeno 826 evra priloga za idući filmski projekat Borisa Malagurskog. Na premijeri u glavnom gradu Nemačke, Berlinu, 6. aprila, skupljeno je 495 evra, takođe uz prisustvo reditelja. Članovi Srpske pravoslavne omladine Inzbruk – SPO(J)I takođe su organizovali i premijeru u Nemačkoj.

 

Gosti sa svih strana

Brojni počasni gosti su bili na premijeri u Inzbruku, a među njima i mr Gerhard Fric, predsedavajući gradskog saveta Inzbruka. Bila je tu Olivera Starčević, konzul Republike Srbije iz Salcburga, Gerda Špringer, članica Skupštine grada Inzbruka, Đuja Tešanović, član Skupštine grada Salcburga, Konstantin Dobrilović iz Beča, predsedavajući Hrišćansko-slobodarske platforme, mr Mira Jovanović-Ratković sa Univerziteta u Cirihu i predstavnik Humanitarne hrišćanske zajednice Radosti moja iz Štutgarta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here