Beograd: Filmska potera za pljačkašima

0

 

Policija privodi jednog od pljačkaša u šumarku gde su se zaustavili zbog povreda prilikom skoka sa prozora, pet metara iznad zemlje

Beogradska štampa piše da su dvojica pljačkaša sa kapuljačama ušla su u poštu u ulici Poručnika Spasića i Mašare na Julinom brdu. Uz pretnju plastičnim pištoljima uzeli su novac iz kase i radnici pošte oteli torbu. Dok su oni otimali novac iz pomoćne prostorije je izašao stariji radnik obezbeđenja Đ. P. (69) koji je istrčao napolje i sa spoljne strane zaključao vrata.

 

Kako bi pobegli iz pošte lopovi su sa zadnje strane razbili staklo i iskočili kroz prozor. Radnik obezbeđenja je krenuo za njima i ispalio nekoliko hitaca, ali ih nije pogodio. Pljačkaši su nastavili da beže ka šumarku u ulici Milorada Jovanovića kada kreće policijska potera i blokada ulica.

"Blokiran je deo naselja Julino brdo oko pošte. Ubrzo su nedaleko od pogona JKP „Gradska čistoća" pronađeni jedan plastični pištolj, duks i kape, koje su imali razbojnici. Dovedeni su i psi tragači, ali pre nego što su stigli, pljačkaši su primećeni u ulici Milorada Jovanovića. Zbog povreda nisu mogli dalje da beže, ali su pružili otpor prilikom hapšenja. Uhapšeni Ivan K. i Nikola M. imali su povrede skočnih zglobova, a Ivan K. je isekao i šake dok je razbijao staklo“, rečeno je Pressu iz policije.

Istraga je utvrdila da je Ivan K. bio naoružan plastičnim pištoljem, dok je prilikom hapšenja kod maloletnog Nikole M. pronađen pravi pištolj. Opljačkani novac je pronađen nedaleko od mesta hapšenja, ispod jedne ploče gde su ga sakrili, ali nije pronađena oteta tašna.

Posle završenog uviđaja oba razbojnika su zbog povreda nogu i ruku kolima Hitne pomoći prevezena u Urgentni centar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here