pixabay.com
Bela kuća

“Sjedinjene Američke Države nisu videle nikakve verodostojne indicije o umešanosti Rusije ili privatne ruske “Vagner” grupe u državni udar u afričkoj državi Niger”, izjavila je danas portparol Bele kuće Karin Žan Pjer.

Ona je napomenula i da je Vašington pozvao građane SAD u Nigeru da budu oprezni, preneo je Rojters.

Predstavnici vojske Nigera saopštili su sinoć da je predsednik zemlje smenjen i da su granice zemlje zatvorene. Komanda vojske Nigera saopštila je danas da podržava puč, koji su prethodnog dana izveli pripadnici predsedničke garde i navela da je njen prioritet izbegavanje destabilizacije zemlje.

Vojska je morala da “očuva fizički integritet” predsednika i njegove porodice i da izbegne “smrtonosnu konfrontaciju koja bi mogla da izazove krvoproliće i utiče na bezbednost stanovništva”, navodi se u saopštenju vojske, prenosi Rojters.

Predsednik Nigera Mohamed Bazum i šef diplomatije Hadumi Masudu ranije su pozvali demokratske snage u zemlji da se odupru preuzimanju vlasti.

2 COMMENTS

  1. Prema najnovijem izveštaju Pentagona o troškovima ratovanja, američka vojska potrošila je 1,46 biliona dolara u periodu između 11. septembra 2000. do juna 2017. godine.

    To znači da je je Amerika na ratove trošila oko 250 miliona dolara dnevno ili oko 91 milijarde godišnje. Ovaj novac potrošen je na operativne troškove, podršku vojnim trupama i prevoz osoblja i opreme, kao i ostale troškove koji su vezani za tzv. rat protiv terorizma.

    To je zlo za ovu zemaljsku kuglu

    🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Imas pravo Drazo. Rusija i onaj mali coveculjak iz Kremlja su zlo za celu planetu. Amerika=Rusija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here