EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

SAD će danas uvesti sankcije pojedincima i entitetima u Iranu i Rusiji koji su uključeni u isporuku balističkih raketa Teherana Moskvi, saopštila je Bela kuća.

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi je rekao novinarima da će nove sankcije kompaniji Iran Er ograničiti njegove komercijalne letove iz Irana ka Britaniji i kontinentalnoj Evropi, preneo je Rojters.

Obraćajući se novinarima, Kirbi je u Londonu ponovio komentare američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je rekao da je Rusija dobila balističke rakete od Irana i da će ih verovatno upotrebiti u Ukrajini za nekoliko nedelja.

– Snabdevanje ovim iranskim raketama, koje imaju maksimalni domet od oko 75 milja (120 kilometara), moglo bi da omogući Rusiji da koristi više svog arsenala za ciljeve izvan linije fronta, dok koristi iranske bojeve glave za ciljeve bližeg dometa – rekao je Kirbi.

On je kazao da bi, takođe, bilo opasno za Bliski istok da Iran sada bude u mogućnosti da koristi rusku tehnologiju, uključujući i nuklearnu.

Kirbi je istakao da će nove sankcije pokazati Iranu da će se suočiti sa ekonomskim troškovima i upozorio je da će SAD uvesti dalje mere ako to bude opravdano.

Kremlj još nije prokomentarisao Blinkenove izjave, ali je juče saopštio da razvija dijalog sa Iranom u svim oblastima, navela je agencija.

Teheran je negirao da je Moskvi isporučio rakete.

3 COMMENTS

  1. Ako Rusi dadu nuklearnu tehnologiji Iranu to ce stici veoma brzo u ostale islamske zemlje e onda smo obrali zelen bostan Amerika bi nekako trebala sprjeciti to jel jedino to moze uraditi Amerika i Velika Britanija jel se Rusi plase njih

  2. NA KRAJU ĆE AMERICI OSTATI MOGUĆNOST!!?? DA SAMI SEBI UVEDU SANKCIJE 😂 TI POTEZI SA SANKCIJAMA SU VIŠE SMEŠNI 😂😂😂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here