Beker je glavni trener

0

I posle Đokovićevog trijumfa u Indijan Velsu, legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da trenutna situacija sa dva trenera nije dobra za Novaka.
– Mislim da će i Novak uskoro shvatiti da je sadašnje stanje stvari dovoljno dobro. Drugo rešenje jeste da zatraži od Borisa Bekera i Marijana Vajde da istovremeno budu uz njega na Rolan Garosu i ostalim najvećim turnirima. To bi bio način na koji bi mogao da izvuče tih dodatnih jedan ili dva odsto od Bekera, koji bi mu koristili. Ipak, to bi bilo neobično rešenje, pošto je Boris navikao da je u centru pažnje i da sve bude savršeno. Jedva čekam da vidim da li će pronaći taj put, ostati u senci i odatle pomagati Đokoviću – zaključio je Mekinro.

Lajović i Krajinović
bez glavnog žreba

Dušan Lajović i Filip Krajinović nisu uspeli da se posle drugog, poslednjeg kola kvalifikakcija probiju u glavni žreb mastersa u Majamiju. Lajović je izgubio od Slovaka Lukaša Lacka sa 6:3, 6:2, a Krajinović od Rusa Aleksa Bogomolova – 6:1, 6:1.

 

Bojana odmah ispala

Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u 2. kolo u Majamiju, pošto je izgubila od 114. teniserke sveta, Švajcarkinje Romine Oprandi sa 6:2, 6:4. Oprandi je do pobede nad 40. teniserkom na NjTA listi Jovanovski došla za 70 minuta. Napravila je tri brejka, a srpska teniserka nije nijednom uspela da joj oduzme servis.
Oprandi će u drugoj rundi igrati protiv trećeg nosioca, Poljakinje Agnješke Radvanjske, koja je na startu bila slobodna.

Ipak, Novak ističe da će posle titule osvojene u Indijan Velsu sa Vajdom, u Majamiju od 19. do 30. marta (beton, ukupan nagradni fond za muškarce i dame 5,64 miliona dolara) imati podršku glavnog trenera Borisa Bekera, koji mu se pridružio na sunčanoj Floridi.
– Marijan Vajda je više od trenera, radimo osam godina, on mi je kao otac ili stariji brat. Svestan sam toga da je trofej Indijan Velsa osvojen sa Vajdom u loži, ali ovo je tek početak sezone. Svi radimo timski, Beker je glavni trener, i to se poštuje. Skoro svakodnevno smo razgovarali, pratio je mečeve i radujem se što ću ga videti u Majamiju – naglasio je Đoković.
Marijan Vajda je napravio dužu pauzu od početka sezone kako bi uživao u društvu porodice, ali je u Indijan Velsu pratio Novaka, uz napomenu da će morati da se navikne na novog trenera.
Prema žrebu, Novak je kao drugi nosilac (Rafael Nadal prvi) u prvom kolu slobodan, a u drugom u petak od 20 sati po našem vremenu čeka pobednika meča Žeremi Šardi (Francuska) – Huan Monako (Argentina).
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here