Tanjug/AP
Novak Đoković

Britanski BBC je na svom portalu izdvojio pet najinteresantnijih priča na predstojećem Vimbldonu, među kojima je i povratak Novaka Đokovića.

Vimbldon počinje 1. jula i srpski teniser će biti drugi nosilac. Uprkos povredi na Rolan Garosu i operaciji meniskusa, uspeo je da se oporavi dovoljno da se takmiči u Londonu.

Dolazak sedmostrukog prvaka Vimbldona i njegova forma su među pet najinteresantnijih priča za praćenje po izboru BBC.

Osim podnaslova ” ‘Super-čovek’ Đoković spreman da prkosi očekivanjima”, izdvojeni su i poslednji turnir Endija Marija, povratak Eme Radukanu, nepredvidivost u ženskoj konkurenciji i rast domaćeg igrača Džeka Drejpera.

“Prkositi svim očekivanjima i dokazati da su skeptici greše, gorivo je koje pokreće Novaka Đokovića. Dolazak iz ogromnog deficita da bi prestigao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala u pogledu ukupnih grend slem pobeda je najbolji primer. Drugi je način na koji se 24-struki veliki šampion borio sa fizičkim problemima da bi zaradio neke od svojih najvećih uspeha. Osvajanje rekordne, osme titule na Vimbldonu, nakon operacije povrede kolena 5. juna, verovatno bi bio njegov najveći podvig”, piše BBC i nastavlja sa citatom Đokovića:

“Nisam došao da igram nekoliko kola. Stvarno želim da idem na titulu. Ne vidim da se uzdržavam”.

Kako ističu, podrazumeva se da nikad ne možete isključiti Đokovića, koga je branilac titule Alkaras opisao kao “super-čoveka”.

S obzirom na Đokovićevu nedavnu operaciju, 21-godišnji Španac bi morao da se smatra favoritom za titulu. Nedavno krunisani svetski broj jedan Janik Siner – polufinalista prošle godine – ne zaostaje mnogo, dodajući još više verodostojnosti svojim šansama titulom u Haleu za zagrevanje”, piše u tekstu.

U prvom kolu Novakov rival je Čeh Vita Kopriva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here