pixabay.com

SAD pokušavaju da spreče veće sukobe između Izraela i libanske militantne grupe Hezbolah koji su eskalirali poslednjih sedmica, izjavio je danas američki izaslanik Amos Hohštajn tokom posete Libanu.

Hohštajn, koji je specijalni izaslanik predsednika SAD Džozefa Bajdena, rekao je da je posetio Izrael, a zatim i Liban zbog toga što je ozbiljna situacija na libansko-izraelskoj granici, preneo je Rojters.

– Videli smo eskalaciju tokom poslednjih nekoliko nedelja. I ono što predsednik Bajden želi da uradi jeste da se izbegne dalja eskalacija i veći rat – naveo je Hohštajn.

Hohštajn je pozvao Hamas da prihvati predlog o prekidu vatre u Pojasu Gaze koji podržavaju SAD, za koji je rekao da “takođe pruža mogućnost” da se prekine sukob duž izraelsko-libanske granice.

Hohštajn se sastao sa načelnikom libanske vojske, kao i sa predsednikom libanskog parlamenta Nabihom Berijem, koji predvodi naoružani Amal pokreta, koji je saveznik Hezbolaha i koji je takođe lansirao rakete na Izrael poslednjih meseci. Planirano je da se Hohštajn danas sastane i sa libanskim premijerom Nadžibom Mikatijem.

SAD i Francuska su angažovane u diplomatskim naporima da se neprijateljstva između Izraela i Hezbolaha okončaju pregovorima. Hezbolah je saopštio da neće obustaviti napade na Izrael dok se ne okonča rat u Pojasu Gaze.

2 COMMENTS

  1. Bijednici,kad su uvideli da Izrael gubi rat od Hezbolaha i Hamasa,trče da gase požar koji su sami izazvali.

  2. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here