EPA/David Maxwell
Džo Bajden

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izabrao “rat sa predumišljajem” koji će dovesti do katastrofalnog gubitka života i ljudske patnje.

– Molitve celog sveta večeras su uz ukrajinski narod koji trpi ničim izazvani i neopravdan napad ruskih vojnih snaga. Predsednik Putin je izabrao rat sa predumišljajem koji će dovesti do katastrofalnog gubitka života i ljudske patnje. Rusija je jedina odgovorna za žrtve i razaranje koje ce ovaj napad izazvati, i SAD i njihovi saveznici ce odgovoriti na ujedinjen i odlučan nacin. Svet će osigurati da Rusija odgovara – rekao je Bajden,

Američki predsednik je naveo da će pratiti situaciju iz Bele kuće i da će nastaviti da dobija redovne informacije od tima za nacionalnu bezbednost.

“Sutra ujutro ću se sastati sa kolegama iz G7, a zatim se obratiti američkom narodu i najaviti dalje posledice koje ce SAD i njihovi saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog ovog bespotrebnog čina agresije protiv Ukrajine i globalnog mira i bezbednosti. Takođe ćemo se koordinisati sa NATO saveznicima da bi osigurali snažan, ujedinjen odgovor kojim se sprečava bilo koja agresija protiv Alijanse”, navodi se u saopštenju.

5 COMMENTS

  1. Gospodine Bajden, zapitajte se setite se, koliko ste dali vremena Hrvatskoj za operaciju Oluja. Gde je Srpski narod danas, i jos nesto koliko ljudi Ruskih zivi u Donbasu i Lugansku. Sta vi stvarno mislite da Rusi trebaju samo da gledaju, kako Vi palite vatru preko vlasti Ukrajine, ne to nikako ne moze biti. Kako vi stiite i jednog Amera bio gde na svetu, tako i Rusi vole svoj narod i stitice ga bilo gde na svetu.

  2. mesali ste se u teritorijalni srpski integritet srpske zemlej podrzavali bandite sa prokletije kriminalci banditi 1999 proterali neduzne civile sa njihovih ognjista sa srpske zemlej vi ste zajedno sa njima bili probajte sa Rusima i mesajte se u celovitosti ruske zemlje

  3. Ovaj senilni starac ne moze i ne sme nista da uradi nego samo preti sankcijama koje su batina sa dva kraja.Lako je bilo terorisati slabe.Bio je jedan od vodecih zagovaraca bombardovanja Srbije a sad ne sme da pisne kad je u pitanju Rusija.Samo ponavlja o sankcijama jer zaboravi sta je rekao prethodnog dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here