Nebojša Babić
Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić Bajaga otvorio je dušu gostujući u jednoj emisiji, pa je ispričao zašto je Zdravko Čolić Čola svojevremeno pesmi “Kad hodaš” u stvari rekao “ne”, pošto mu ju je ponudio. O ovome se dugo spekulisalo i čak su se u jednom momentu čula šuškanja da je “Čola nije prepoznao”, ali Bajaga naglašava – da je to samo legenda i ništa više od toga.

– Nije mi nikada bilo žao, pesmu mogu i ja da otpevam. Nije Čola stvarno odbio ovu verziju pesme “Kad hodaš”. Imao sam jednu, iskreno, slabiju verziju, koju sam mu prvo ponudio i koju on nije prihvatio – počeo je muzičar, pa je dodao:

– Imao sam jednu strofu viška i mislim da mi je falila glavna tema. Mi smo njemu doneli, pozvao nas je on i Kornelije Kovač, otišli smo ja i moj kum Miša Aleksić, tada sam ja bio još u “Ribljoj čorbi” i mi smo mu doneli tada četiri stvari: “Tvoje oči”, “Afriku”, “Kad hodaš”… – nabrajao je.

Ni tu se, međutim, nije zaustavljao.

– Iskreno, ja nisam dobro završio tu pesmu, a sigurno je ni ja ne bih uzeo u tom izdanju, kao što nije ni Čola – objasnio je Bajaga, koji se dan-danas ne kaje zbog svega što se potom odvilo.

– To je samo legenda da Čola nije prepoznao dobru pesmu, Čola bi to sigurno prepoznao, a nikada mi nije žao pesme, uvek možeš i ti da je otpevaš – zaključio je bio on jednom prilikom u “Sceniranju” na televiziji “Kurir”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here