Avganistan: 10 trudnih Britanki vraćeno iz rata

0

Puška, šlem, trava, cveće, žena – fali još muškarac i svi uslovi za trudnoću su tu
 

S obzirom da bi u Avganistanu vojska trebalo da se igra rata, a ne mama i tata ili čika doktora, Ministarstvo odbrane Velike Britanije razmatra mogućnost da ispita vojnike (oba pola) zbog kršenja seksualnih pravila u vojsci. Naime, i muškarci i žene u uniformi trebalo bi da se pridržavaju pravila “nema dodirivanja“.

 

Ovo pravilo u britanskoj armiji podrazumeva da oni koji zloupotrebe svoj položaj, ili iskoriste kolegu ili koleginicu koji su, možda, bili razdvojeni od partnera duće vremena, mogu disciplinski da odgovaraju i čak izbačeni iz vojske.

 

Deset trudnica je poslato u Veliku Britaniju između 30. aprila i 31. oktobra ove godine, po pravilu da je trudnicama zabranjeno da budu na borbenoj dužnosti. U saopštenju Ministarstva odbrane se, međutim, ne navodi da li su žene vojnici zatrudnele pre nego što su poslate u rat ili tokom boravka u Avganistanu.

 

Takođe, posle saopštenja vojnih zvaničnika, žene bi ipak mogle da odahnu u Britaniji: “Nije prekršaj da žena vojnik bude trudna“, rečeno je u Ministarstvu odbrane. Mada, dodato je i sledeće: “Ali, ako zatrudni, onda to ima veze sa prekršajem pravila i može da ošteti operacionu efikasnost“… Mnogo komplikacije, a još davno su mudraci rekli: “Vodite ljubav, a ne rat“…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here