Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković napredovao je za jednu poziciju na najnovijoj ATP listi i trenutno je drugi igrač sveta sa 8.360 bodova.

Đoković je preuzeo drugo mesto na listi najboljih tenisera sveta od Španca Karlosa Alkarasa, koji nije uspeo da odbrani titulu na turniru u Kvinsu.

Španac je trenutno treći teniser sveta sa 8.130 bodova. Prvo mesto na ATP listi zadržao je Italijan Janik Siner, koji ima 9.890 bodova. Italijan ima 410 poena više u odnosu na prošlonedeljnu listu, pošto je juče osvojio turnir u nemačkom Haleu.

Nemac Aleksander Zverev je i dalje četvrti igrač sveta, a potom slede Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov. Poljak Hubert Hurkač je napredovao za dve pozicije i trenutno je sedmi teniser sveta, a iza njega se nalaze Norvežanin Kasper Rud, Australijanac Aleks de Minor i Bugarin Grigor Dimitrov.

Drugorangirani teniser Srbije Laslo Đere nazadovao je za pet pozicija. Đere je 52. igrač na ATP listi sa 936 bodova, dok je Miomir Kecmanović napredovao za jedno mesto i trenutno je 53. teniser sveta sa 920 poena. Dušan Lajović je zadržao 56. poziciju na ATP listi sa 871 bodom. Hamad Međedović je nazadovao za sedam mesta i trenutno je 127. teniser sveta sa 517 bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here