ARGENTINA – GRČKA

0

Luis Skola, prva zvezda Argentine
 

Najtrofejnija južnoamerička selekcija Mundobasket je otvorila lakim i ubedljivim trijumfom nad Portorikom. Usledio je kiks protiv Hrvatske (90:85), a onda i tri uzastopna trijumfa. Redom su padali Filipini, zatim Senegal i na kraju glavni favorit za prvu poziciju u grupi, Grčka.

 

Zanemarimo ono što je bilo, okrenimo se onome što sledi. Nisu "gaučosi" nikakva misteriozna reprezentacija, naprotiv. Sve se zna o njima, ali hajde malo da obnovimo gradivo. Odakle preti najveća opasnost? Gde su naše šanse?

 

Udarna igla Argentinaca svakako je Luis Skola. Vremešni centar učestvovao je davne 2002. godine kada je selekcija Jugoslavije pokorila planetu. Šta reći o čoveku koji 12 godina igra u kontinuitetu? Čovek – mašina. U grupnoj fazi njegove brojke deluju prilično impozantno – 22.8 poena, 9.8 skokova i dve asistencije. Treba li nešto dodavati?

 

Dobrog centra mora neko da "hrani" loptama, a to je u slučaju našeg rivala Pablo Pridjoni. Njegove lopte imaju "oči" i potrebno je smetati mu kako se ne bi razgoropadio i počeo da igra "svoju" igru.

 

Ne treba zaboraviti ni novu akviziciju madridskog Reala Andresa Noćionija, koji je pored taktike zadužen i za dosta prljavog posla.

 

Bilo kako bilo, favoriti smo, ali to ne sme da nas opusti ni u jednom trenutku. Svoju šansu moramo da pronadjemo u brzim kontranapadima i da, kako su naši momci rekli posle trijumfa u Beogradu, iskoristimo vremešnost i godine glavnih igrača "gaučosa".

 

Nismo se do sada "proslavili". Vreme je. Ako ne sada, kada?

 

Argentina: Luis Skola, Tajavek Galjici, Markos Mata, Fakundo Kampaco, Pablo Priđoni, Nikolas Laprovitola, Leo Gutierez, Markos Delia, Valter Herman, Andres Noćioni, Matias Bortolin, Selem Safar.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here