Tanjug/AP

Rat u Ukrajini će se verovatno završiti do početka maja kada Rusiji ponestane resursa za napad na svog suseda, izjavio je Oleksij Arestovič, savetnik šefa kabineta ukrajinskog predsednika.

On je u video-snimku koji je objavilo nekoliko ukrajinskih medija rekao da će tačno vreme okončanja rata zavisiti od toga koliko je sredstava Kremlj spreman da izdvoji za ovu kampanju, prenosi agencija Rojters.

– Mislim da najkasnije u maju, početkom maja, treba da imamo mirovni sporazum, a možda i mnogo ranije. Videćemo. Sada smo na račvanju puta: ili će doći do mirovnog sporazuma vrlo brzo, u roku od nedelju ili dve, sa povlačenjem trupa i svega, ili će biti pokušaja da se neki, recimo, Sirijci okupe za drugu rundu i, kada i njih razbijemo, postignemo dogovor do sredine aprila ili krajem aprila – izjavio je Arestovič.

Navodi i da bi “potpuno ludački” scenario mogao biti da Rusija pošalje nove regrute posle mesec dana obuke.

Ipak, čak i kada se mir postigne, sitni taktički sukobi bi, prema njegovim rečima, mogli biti mogući još godinu dana, iako Ukrajina insistira na potpunom uklanjanju ruskih trupa sa svoje teritorije.

1 COMMENT

  1. umesto da moli boga da prestane rat u….rani sanja ne spava ovaj je neki vidovnjak kaze da rata trajace i godinama i jedva cekate da bude rata jos u neki drugim evropskim zemljama banditi i kriminalci

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here