Anketa:

0

Isidora Pavlović
Štutgart, Nemačka
– Mislim da bi imali mnogo manje zločina ne samo u Srbiji već u celoj Evropi kada bi postojala smrtna kazna. Time što ne postoji na neki način im dajemo za pravo ono što su uradili, što naravno ne bi smeli da tolerišemo, pre svega iz poštovanja prema žrtvama, a potom i prema njihovim porodicama. Ubistvo iz nehata je nešto drugo ali ovako nešto što se desilo sa Tijanom je zaista monstruozno i moralo bi drugačije da se kažnjava.

Jovanka Jovanović
Manhajm, Nemačka
– Na ovo pitanje nije lako odgovoriti, ali mislim da bi za pojedine slučajeve ipak trebalo da postoji smrtna kazna kao opomena onima koji bi pokušali nešto slično da urade. Ja jesam za praštanje ali kako oprostiti svirepo ubistvo deteta… nažalost živimo u nepravednom društvu gde se bogatima i poznatima mnogo povlađuje što je primećeno poslednjim presudama u srpskom pravosuđu.

Branislav Cvejanović
Beč, Austrija
– Kad bolje razmislim, kao otac dve ćerke i deda tri unuke smatram da bi trebalo uvesti smrtnu kaznu, jer sam vrlo osetljiv na decu ako im se učini bilo kakvo zlo. Jedino ako se počiniocu dokaže da je mentalno poremećen onda sam za doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

Nenad Zovkić
Beč, Austrija
– Ne razumem se u pravosuđe ,ali da se pitam, ne bih uvodio smrtnu kaznu. Ja bih uveo doživotnu robiju.

Vinka Mitrović
Minhen, Nemačka
– Nisam za uvođenje smrtne kazne, jer mislim da ljudi koji počine takav zločin urade to u afektu i nisu pri punoj svesti. Smatram da će doživotni zatvor ili 40 godina zatvora biti dovoljna kazna za one koji počine tako nešto i njihov dalji život biće svojevrsna kazna. Ostavljanjem u životu čoveku se daje prilika da se popravi, a oduzimanjem života svemu je kraj.

Milan Nikolić
Bajrojt, Nemačka
– Za mene je velika dilema da li treba vratiti smrtnu kaznu ili ne u Srbiji. Kada čovek reaguje emotivno na ovako težak slučaj, pomisli da je smrtna kazna najbolja kazna, ali kada malo bolje razmisli pravda se može zadovoljiti i zatvorskom kaznom od 40 godina ili doživotno. Uostalom, veliki deo sveta nema smrtnu kaznu. Onom ko je nekog izgubio, nikakva kazna počiniocu ne može da vrati najmilijeg.

Dragana Tanasijević, Noazi l Sek, Francuska
– Obavezno! Strašne se stvari dešavaju, a s takvom kaznom bi se, verovatno, smanjio broj zločina. Ili, bar, vratiti doživotnu robiju, mada je ona ponekad popustljiva. U svakom drugom slučaju, ubice i psihopate se neće izlečiti, već po izlasku iz zatvora nastaviti po starom.

Branica Jovanović
Pariz, Francuska
– Treba! Za takve idiote, neljude, ubice i mučitelje, smrtna kazna je neophodna. Ja bih je odmah uvela, koliko-toliko bi bila pouka da se tako strašne, gnusne, neobjašnjive stvari više ne dešavaju.

Ljubica Florić
Herisau, Švajcarska
– Pre bih bila za to da se zločinac uputi na izdržavanje stroge doživotne kazne. Jer će tamo više da pati nego prilikom izvršavanja smrtne kazne, koja će trajati recimo 5 minuta. Ali u nekim slučajevima, kao što je ovaj, ipak sam za izvršenje smrtne kazne.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here