EPA/Robert Ghement
Angelina Topić

Srpska atletičarka Angelina Topić zbog povrede neće nastupiti u finalu skoka uvis na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštio je danas predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

“Nažalost, Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrevanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku ‘verovali ili ne’. Ona je za nas uzela medalju i pokazala svima kako se brane boje svoje zemlje. Idemo Angelina, tvoja karijera je tek počela, svi znamo da ćeš posle ovoga biti još bolja i jača”, naveo je Jevrosimović na mreži X.

Topić se jutros takmičila u kvalifikacijama skoka uvis na Olimpijskim igrama u Parizu.

Ona je prilikom zagrevanja nezgodno doskočila i povredila skočni zglob, ali je uspela da se plasira u finale, u kojem ipak neće učestvovati.

1 COMMENT

  1. Pokidani ligamenti skocnog zgloba je ozbiljna povreda (nesto je puklo ) pracena sa izrazitim otokom i vrlo cesto i krvnim podlivom pa cela povrsina poplavi. Sve je praceno sa jakim bolovima. MRI bi potvrdio diagnozu.
    Druga mogucnost is itezanje ligamenata i mekog tkiva koje moze biti blagoog do umerenog karaktera gde fizioterapeut moze da pomogne i osposobi takmicara da se vrati teren. Ja se nadam da je ovo njena situacija i da ce Andjelina osvoiti zlato
    Zarija Djurovic, MD

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here