Ana silovito do 2. kola i top 10!

0

Ekspresno: Ana Ivanović

Ana Ivanović se kao deveta nositeljka plasirala u drugo kolo NjTA
turnira u Sinsinatiju (tvrda podloga, nagradni fond 2.567.300 dolara, pobednici 467.000) trećim trijumfom u četiri okršaja sa njenom dobrom drugaricom Soranom Kirsteom iz Rumunije – 6:1, 7:5 za 69 minuta. Srpska teniserka se u drugoj rundi sastaje sa boljom iz američkog duela između dobitnice vajld karte Kristine Mekhejl i kvalifikantkinje Nikol Gibs, koji bi trebalo da se igra u utorak popodne.
Da bi stigla do trećeg slavlja protiv Rumunke, prvom još od 2010, Ana je od početka dominirala. Oduzela je rivalki sva tri servis-gema u prvom setu, da bi u četvrtom gemu pokazala mentalnu snagu. Jer, na svaku propuštenu brejk-loptu uspevala je da ponovo stekne prednost i iz petog pokušaja prelomi gem.
 

Nadal neće u Njujork?
Drugi teniser sveta Rafael Nadal najverovatnije će propustiti US open, prenose španski mediji, a zvanična potvrda trebalo bi da usledi u petak!
Kako prenosi "Cadena Deporte", Nadal se odlučio da propusti poslednji grend slem sezone zato što se nije u potpunosti oporavio od povrede zgloba desne ruke. Španski teniser je, inače, trebalo da brani titulu na oba Mastersa, u Torontu i Sinsinatiju, kao i na US openu, što znači da će izgubiti veliki broj bodova. To ujedno ukazuje da bi Đoković u slučaju dobrog rezultata u Sinsinatiju i Njujorku napravio ogroman korak ka obezbeđivanju broja jedan na ATP listi na kraju godine

Drugi set počeo je sigurnijom igrom rumunske teniserke, koja je lako čuvala svoje gemove, a u četvrtom gemu napravila brejk bez izgubljenog poena. Posle 1:4 Ana je pozvala svog novog trenera Dejana Petrovića na konsultacije i – odjednom se probudila! Osvojila je tri vezana gema bez izgubljenog poena, izjednačivši na 4:4. Kirstea je osvojila sledeći gem (ispostaviće se jedini od poslednjih 7), a zatim je na 0:30 bila na samo dva poena od seta. Na sreću, srpska teniska lepotica je tada ponovo ušla u ubitačan ritam i do kraja osvojila sve poene! Tako trenutno 11. teniserku sveta od ponedeljka očekuje ponovo ulazak u top 10 na NjTA listi, pošto je prošle godine već na startu izgubila od Francuskinje Aliz Korne. Zanimljivo. Korne je sada odmah poklekla od mlade Amerikanke Kejs sa 6:2, 6:4 za 81 minut. Međutim, to je verovatno sve što je Amerikanka uspela da uradi, pošto je u 2. kolu čeka peta "kosturašica", čuvena Ruskinja Marija Šarapova.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here