Ana se okreće Rolan Garosu

0

Posle Jelene Janković, ni Ana Ivanović nije uspela da se plasira u finale turnira u Rimu, pošto je u polufinalu izgubila od prve teniserke sveta, Amerikanke Serene Vilijams sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:1.
U prva dva gema viđena je velika borba, obe teniserke su branile brejk lopte, ali su na kraju uspele da zadrže svoj servis.
Od trećeg gema Amerikanka je pojačala ritam, tako da do kraja seta nije prepustila Ivanovićevoj nijedan gem, za ubedljivih 6:1.
Na početku drugog seta viđena je potpuno drugačija slika. Srpska teniserka je odlučnije počela taj deo igre, odlično je servirala, pa je vrlo brzo stigla do prednosti od 4:0.
Vilijams je zapretila, oduzela je servis Ivanovićevoj u petom gemu i smanjila rezultat na 5:3, ali ništa više od toga nije mogla da uradi, pa je srpska teniserka izjednačila na 1:1 u setovima.
Kako je Ivanovićeva počela drugi set, na isti način je Vilijams počela treći. Najbolja teniserka sveta je bila mnogo agresivnija, služio je servis i ritern, a Ivanovićeva nije imala odgovor na takvu igru.
Amerikanka je vrlo brzo stigla do prednosti od 5:0, a Ivanovićeva je do kraja seta, odnosno meča, uspela da uzme samo jedan gem.
– Serena je odlična igračica i voli da prva udari i da ne dozvoli protivnicama vremena da reaguju. To se meni dogodilo u prvom i trećem setu – rekla je Ana.
Amerikanka je pohvalila srpsku teniserku:
– Ana je igrala jako dobro u drugom setu, i otprilike u to vreme je i opao moj procenat prvog servisa. Ona odlično riternira, i zbog toga mi pravi dosta pritiska – rekla je Serena Vilijams, koja je u finalu pobedila Saru Eran.
Ana će sada otići u Pariz na Rolan Garos, drugi Grend slem ove sezone. Kao rezultat njene dobre igre poslednjih nedelja, biće postavljena najmanje za 12. nosioca.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here