Ana: Godina povratka na vrh

0

Ivanovićeva je 2008. godine osvojila Rolan Garos, a potom postala i prva igračica sveta, dok je u 2009. usledio veliki pad u igri lepe Srpkinje, pre svega obeležen velikim brojem povreda.

 

"Moj san je da osvojim što više gren slemova! Želim da osvojim pehare na svim najvećim takmičenjima pre nego što završim karijeru", kaže Ivanovićeva u intervjuu "Novostima".

 

"Ali sada samo razmišljam o tome kako da povratim staru formu. Nisu mi u glavi ciljevi vezani za plasman, ili osvajanja turnira. Jer, ako popravite igru, onda će i rezultati i plasman automatski doći.

 

Kao idealnu priliku za podizanje nivoa igre Ivanovićeva vidi četiri najveća takmičenja.

 

"Uvek se trudim da dostignem vrh na grend slemovima, jer očigledno je da su to najvažnija takmičenja. Nadam se da ću biti u dobroj formi i za FED kup takođe, jer ćemo prvi put igrati u elitnoj grupi", kazala je Ana.

 

Ivanovićeva kaže da još uvek nije napravila striktni plan igre za narednu sezonu.

 

"Prošle godine napravila sam raspored prilično rano, jer sam bila plasirana u top šest na WTA listi. Samim tim, postojalo je nekoliko pravila i ograničenja u vezi sa turnirima na kojima mogu da učestvujem. Naredna sezona, pak, biće dosta fleksibilnija, i neću morati toliko unapred da planiram. Imam jasnu sliku o tome gde ću tačno igrati. Veoma sam motivisana i jedva čekam da opet počnem da se takmičim. U 2009. godini nisam reagovala dobro na razočaranja… previše sam o njima razmišljala. Takođe, kada sam bila povređena, nisam uspevala da se isključim. Bitno mi je da to izbegnem u narednoj sezoni", zaključila je Ivanovićeva, koju prvi izazov na terenu očekuje već 4. januara u Brizbejnu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here