Amfilohije: Patrijarh život posvetio Bogu

0

"Njegovo osnovno životno načelo je bilo da smo mi kao ljudi saradnici Božji, da smo prizvani da činimo saglasno svome znanju onoliko koliko možemo, koliko nam je Bog dao darova i snage", rekao je mitropolit u obraćanju javnosti preko javnog servisa RTS i dodao da je na osnovama tih načela protekao sav život patrijarha Pavla.

 

"Gospod ga je prizvao na tron Svetoga Save u vreme godina nemira, sukoba, građanskog rata. Mirne duše se može zaključiti da je Gospod upravo izabrao njega ispunjenog dobukom verom, poverenjem u Boga, čistotom, savesti, ljubavlju i dobrotom", rekao je mitropolit.

 

Mitropolit Amfilohije ispred kovčega poglavara SPC patrijarha Pavla

 

Mitropolit Amfilohije je istakao da je patrijarh Pavle "časno i dostojanstveno izneo teški krst srpskog patrijarha kao retko ko u našoj prošlosti".

 

"Molimo se Gospodu da upokoji našega duhovnog oca patrijaraha srpskog Pavla i da ga prizove u svoje naručje zajedno sa njegovim imenjakom apostolom naroda Pavlom i svima arhiepiskopima pećkim koji su pre njega nosili krst Svetosavske crkve", zaključio je mitropolit crnogorsko-primorski, koji je na sednici Sinoda, održanoj u nedelju uveče, izabran za mestobljustitelja – čuvara trona SPC do izbora novog patrijarha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here