EPA
Sergej Rjabkov

Zapad se antiruskim merama približava tački bez povratka, reakcija Moskve biće bolna po njega, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

– Neprijatelji treba da znaju da se korak po korak približavaju tački bez povratka. U kom smislu? Neka sami misle i odlučuju, ali ta spoljnopolitička ‘svedozvoljenost’ i zanos sopstvenom nekažnjivošću na kraju će dovesti do toga da će reakcija sa naše strane biti bolnija nego što se danas čini tim lopovima – rekao je Rjabkov u intervjuu za “Izvestija”.

On je podsetio da je EU objavila da će biti zaplenjeni prihodi od nezakonito zamrznute ruske imovine i da će ta sredstva, prema navodima Unije, biti prebačena fondovima za finansiranje vojne pomoći Ukrajini.

– Cinizam svega toga raste do mere da se postavlja pitanje postoji li negde uopšte granica moralnog pada grupe koja danas diktira politiku u Briselu i drugim prestonicama EU – dodao je diplomata.

O kontroli naoružanja

Govoreći o kontrolu naoružanja, Rjabkov je konstatovao da je povratak dijalogu u toj sferi nemoguć nakon učešća SAD u napad na Sevastopolj.

– Ispostavlja se da Amerikanci vode indirektan rat protiv nas, a u brojnim slučajevima se i direktno mešaju u sukob, kao što je to bilo sa zastrašujućim udarom na Sevastopolj, kada nikakav napad nalik onom ne bi bio moguć bez unošenja podataka sa američkih izvođačkih sredstava. A samo uvođenje takvih letačkih misija u sistem ‘atakams’ se ne sprovodi bez direktnog učešća američkih stručnjaka – to znamo pouzdano. Ovo je evidentan slučaj direktne umešanosti u sukob. I kako mi, znajući da se to dešava u našoj kući, možemo da sednemo sa njima za isti sto i da se dogovaramo o daljim redukcijama ili prosto samo ograničenjima u oblasti strateškog ofanzivnog naoružanja? Oni moraju shvatiti nemogućnost toga zbog elementarne ljudske logike – zaključio je on.

Kijev je ranije izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa “atakam” sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Prema poslednjim informacijama, poginule su četiri osobe, a 153 je ranjeno.

1 COMMENT

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA, SRBIJA I UKRAJINA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ.. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here