Američko pismo Angelinom malom

0

Poslanici Srpske radikalne stranke došli su na sednicu parlamenta u majicama sa Šešeljevim likom i sa lecima na kojima je pisalo: "Bajdenu, nacističko đubre, idi kući".
– Bajdena bi trebalo prošetati Beogradom da vidi mesta koja su srušena tokom NATO bombardovanja i zatražiti od njega odgovor zbog čega je to urađeno – rekao je šef poslaničkog kluba "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić.
– SNS smatra da je veoma važno da se Bajdenu istakne trajna odlučnost Srbije za očuvanje teritorijalnog integriteta, za opstanak Kosova unutar Srbije uz istovremeno očuvanje samosvojnosti Republike Srpske u okvirima dejtonske Bosne. Ne treba dozvoliti nekima da zbog neuspeha svoje spoljne politike u Pakistanu i Avganistanu uspeju da prebace težište na BiH sa jedinom namerom da ili unište ili dramatično smanje ingerencije vlasti Republike Srpske – rekao je potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić.
Sve ovo desilo se i bilo izrečeno pre tačno pet godina i mesec dana, u maju 2009. godine kada je Džozef Bajden, potpredsednik SAD, posetio Beograd i kada mu je Tadićeva vlast širom otvorila vrata Srbije zatvorivši građane u stanove sa spuštenim roletnama. Da slučajno odnekud ne bi izletelo nešto što bi ugrozilo bezbednost visokog gosta kome Srbi nisu oprostili nastup na CNN u avgustu 1993. godine kada nam je poručio da smo "nepismeni, degenerici, silovatelji, ubice beba, kasapi i agresori."
U međuvremenu su radikali izašli iz Skupštine Srbije (nisu prešli cenzus), a mnogi njihovi članovi preleteli su kod naprednjaka, ekološki su sazreli i shvatili da se svako đubre može reciklirati i od njega praviti čista američka energija.
Tomislav Nikolić je postao predsednik Srbije i više ne traži odgovor zašto su SAD i ekipa onomad razlupali njegovu i našu zemlju, srećan što mu je obezbeđenje Baraka Obame dozvolilo da se slika sa američkim predsednikom na sahrani Nelsona Mandele.
A Vučić? Pa on je, osim premijer Srbije, u međuvremenu postao garant mira i stabilnosti na Balkanu. I zaboravio Ameriku! Okrenuo se Nemačkoj i otrčao pravo Angeli u krilo, prethodno optuživši "neke ambasadore" od kojih je jedan sigurno američki, da mu rade o glavi.
A pošto je i Angela u međuvremenu malo "ohladila" SAD čiji su je špijuni godinama prisluškivali i odlučila da ne ispuni baš svaki američki nalog o sankcijama Rusiji, Vašington je rešio da joj iščupa novu igračku iz krila. Tako je Vučić dan uoči posete šefa ruske diplomatije Beogradu dobio Bajdenovo pismo.
Doduše, sa znatnim zakašnjenjem, što ne znači automatski i malo morgen.
Džozef je sročio nekoliko toplih rečenica i poručio Angelinom malom da se uzda u njegovo liderstvo, savetovao mu "da bude glas tolerancije u vezi BiH" (odnosno da i Amerika, baš kao i Nemačka, računa na Vučićev doprinos u slamanju kičme odmetnutom Dodiku), kao i da nastavi da bude kooperativan u vezi sa Kosovom. Čestitao mu je na izboru za premijera, istina mesec i po dana nakon što je Vučić položio zakletvu i tri meseca nakon izborne pobede, ali nema veze.
U paketu sa čestitkom stiglo je i saučešće zbog nastradalih u poplavama i najava američke pomoći. Kakva će to biti pomoć, još se ne zna.
Možda Bajden pošalje marince da čiste Obrenovac i druge poplavljene gradove da bi se malo odmorila Vojska Srbije koja je pod komandom Vučićevog ministra odbrane pretvorena u službu gradske čistoće, a njeni vojnici i oficiri u komunalce i đubretare koji čiste i odvoze otpad.
Ako iz Amerike ne stignu marinci, stići će hrana, ona genetski modifikovana, čiji je Bajden veliki zagovornik. I lobista Monsanta. Posle toga će nam uvaliti i seme GMO, a sa semenom, znaju to najbolje Argentinci, idu pesticidi, herbicidi i sve ostalo. Je li ono Kisindžer onomad tvrdio kako se preko kontrole nafte kontrolišu države, a preko hrane njihovo stanovništvo?!
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here