EPA/Oleg Petrasyuk

Američki senator Čak Grasli je jedan od senatora sa najdužim stažom u istoriji Sjedinjenih Država.

U intervjuu za ukrajinske medije, senator Grasli izneo je slučaj zašto Sjedinjene Države moraju da se drže Ukrajine.

Ne samo zato što SAD imaju obavezu prema tome, kao što je obećano u Budimpeštanskom memorandumu, već zato što je to, što je važno, u sopstvenom interesu Amerike.

Grasli je upozorio da ako sada SAD ne podrži Ukrajinu, ona rizikuje budući evropski sukob koji bi mogao da uključuje njihove partnere u NATO i slanje američkih vojnika u Evropu i njihovo direktno ugrožavanje.

Ističući prednosti podrške Ukrajini, senator je podsetio da će značajan deo nedavnog američkog paketa pomoći Ukrajini ostati u Americi da bi izgradio sopstveni odbrambeni sektor i da bi podržao misije u Evropi – na taj način obezbedivši još jedan dobitak za američke poreske obveznike.

Senator Grasli je izrazio svoja snažna lična osećanja o ratu u Ukrajini i svoju zabrinutost za ljude koji žive pod ruskom okupacijom.

Grasli je napomenuo da je Rusija, uprkos tome što je garantovala slobodu veroispovesti u svom ustavu, izvršila ozbiljnu represiju na neruske pravoslavne hrišćane širom okupiranih teritorija Ukrajine i pozvao na veće akcije da im se pruži podrška tokom tekućih nevolja kojima ih izlaže Kremlj.

8 COMMENTS

  1. Kakav svet nam nude ,,fosili,,Svet u kojem oni zive,sa svojim stecenim privilegijama.Svet u kome se samo njihovo racuna.Svet,u kome nema mesta za druga misljenja i intetese.
    Uostalom,njemu je sve jedno.Doticni je na kraju puta…..i vi kazete da je to ,,demokratija,,

  2. Gospodine Grasli – Ukrajna je već izgubila !!! Toliko poginulih, ranjenih (invalida), raseljenih, uplašenih Ukrajinaca razrušenih domova, fabrika, infrastrukture… sa istorijskom težinom krvavog sukoba sa susednom svetskom silom i dojučerašnjom braćom – to nikako ne može biti pobeda. A tek kada Ukrajinci shvate koliko su izmanipulisani od strane Zapada koji ih je gurnuo u propast zarad sopstvenih interesa… strašno !!! Želim Ukrajincima da se što pre probude, jedino tako će preživeti !!!

  3. ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here