EPA
Vjosa Osmani i Aljbin Kurti

Ambasadori zemalja kvinte bojkotovali su večeras prijem koji su povodom Dana oslobođenja organizovali predsednica i premijer privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani i Aljbin Kurti, javljaju prištinski mediji.

Kako navodi Gazeta ekspres, na događaju su bili samo ambasadori Švajcarske i Saudijske Arabije u Prištini. Na prijemu nisu bili ni lideri opozicije.

Kosovo 12. juna obeležava Dan oslobođenja jer su na taj datum 1999. godine u južnu srpsku pokrajinu ušle snage NATO-a, posle 78 dana bombardovanja SR Jugoslavije. Prethodno je 9. juna 1999. godine u Kumanovu potpisan Vojno-tehnički sporazum.

2 COMMENTS

  1. Za razliku od Ljose i Kurtija, koji prave veliku Albaniju, Kvinta zna šta je okupacija i da jedini oslobodilac Kosova i Metohije u budućnosti može biti vojska Republike Srbije.
    PS NATO nije vojno pobedio Srbiju, jer plan da NATO pešadija iz Albanije uđe na Kosovo i Metohiju nije uspela zahvaljujući junacima sa Košara i na Paštriku !!! Zato je potpisan kumanovski SPORAZUM, iz koga je proistekla rezolucija 1244 po kojoj je Kosovo Srbija, pod protektoratom međunarodnih snaga UN. Tek kasnije se ubacio NATO u Kfor i okupirao južnu srpsku pokrajnu, izgradio Bonstvil i postavio poslušničku albansku vlast u PRIVREMENE institucije !!! Pamtimo da je Albanija napala susednu zemlju Srbiju i pamtimo da su albanski NATO vojnici prosipali vino u Velikoj Hodzi… računi tek dolaze na naplatu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here