Kosovo online
Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer rekao je danas, posle sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, da još uvek ima pojedinosti koje su nepoznate u vezi sa incidentom u selu Banjska, i upozorio da se mogu očekivati i “drugi slični incidenti”.

Hovenijer je, između ostalog, rekao da bezbednosne institucije rade na rasvetljavanju okolnosti.

– Ne mogu još da govorim o posledicama, prošlo je 48 sati od napada. Neke stvari znamo, a neke druge ne. Bio je to veliki napad i incident. SAD blisko sarađuju sa Kosovom. Znamo da je to bio napad dobro obučene grupe sa vojnom opremom. Znamo da su neki od napadača ubijeni, a da su neki pobegli. Ali srpske vlasti su rekle da su izgubile snagu i da će to drugi iskoristiti za nove napade. Moramo da sačuvamo energiju, opremu koja je zaplenjena i strategije na kojima radimo. Ovo je obučena i organizovana grupa i iza njih stoji neko ko ih je opremio teškim naoružanjem – rekao je američki ambasador.

On je poručio da je postojala kordinacija Kosovske policije sa Kforom i Euleksom.

– Postojala je snažna koordinacija između Kosovske policije, Kfora i Euleksa. Ovo je bio veliki napad na Kosovo sa tragičnim posledicama. Mi smo uz narod Kosova i radimo na tome da počinioce privedemo pravdi – zaključio je Hovenijer.

11 COMMENTS

  1. Vidi ti koji licemer.To nisu terorist to su Srpski civii iz Zvecana i Leposavica koji su u ustali protiv terora Albina Kurtija vaseg mijenika koji uz vasu podrsku vrsi etnicko ciscenje Srba punih 2god.A vi ko Amerika Nato Eulex niste stali u odbrani manjina i zastiti Srba.Naprotiv sttitite onog koji stano stvar incidente uz vas blagoslav i zemlje Kvinta a vi ste na njihovom celu.Jadn Srbi koji ih stiti

  2. Nije.ovo napad na Kosovo.Ovo je nezadovoljstvo Srba zbog terora koji se nad njima vrsi.A vi kao najaca sila nista ne radite odgovara vam nestabino Kosovo

  3. U prevodu ovo je dobro namješteno
    I slike arsenala oružija koja je dovoljna za bar 50 vojnika …
    Laž i samo laž
    Jenkiji su tu da obave posao za albance
    I svoje biznismene da pokupe sve što mogu na ovoj okupiranoj teritoriji
    🇷🇺☦️🇷🇺
    Ruske mirovne snage da se vrate na KiM

  4. Dragi Aleksandre,
    ja zivim u nemackoj. Ovde je inace sve iskivljeno pokazana slika o Srbiji. Njima ( stranim zemljama : SAD,Nemacka, Francuska… ) se mora objasniti istorija da su na Kosovu i M. nekada samo hriscani ziveli.
    Nazalost kada je Turska izgubila rat,ostavili su Albance.Oni su oduvek iskoristavali Srbiju tj.imali sve povlastice.
    Radjali su puno dece i slali ih u inostranstvo. Skupljali su pare i kupovali na silu kuce od drugih nacionalnosti.
    Koji nisu hteli da prodaju isterali su ih nasilno.U Srbiji su imali sva prava( skole na njihovom jeziku…) koje je naravno placala drzava Srbija. Naprimer u nemackoj,Francuskoj, Italiji, Spaniji… ima skola samo na njihovim jezicima. Prava manjina nema ( to im je Demokratija). Ubistva godinama i nasilja nad ne Albanskim stanovnistvom sve te ” Demokratske ” zemlje ignorisu. Normalno jer kada su Albanski lobisiti posle raspada Jugoslavije davali njihovim politicarima ( tada Joska Fiser… ) mnogo para,normalno da ce ih podrzati i ciniti ono sto njima odgovara. Inace da svi jednom za sva vremena znaju Srbija je jedna od najvecih DEMOKRATSKIH / SLOBODNIH zemalja sveta. Svako ima pravo na svoj jezik ( ja licno mislim da je to nepotrebno zato sto tada nazalost ti nece i ne moraju srpski da pricaju ) Inace posto sam ja rodjen u Srbiji a takozvana manjina sam, mogu to najbolje da kazem. Ako zatreba neka pomoc moj E-mail je tu ostavljen.
    I jos da dodam ovde na nasoj stranici vesti online moze svako bez ikakvih poteskoca da ostavi komentar.
    U nemackoj je to skoro nemoguce a oni tvrde da kod nas nema Slobode stampe i izrazavanja…

  5. Jašta je nego to, Aca srbin bije svim sredstvima kamufliranim specijalcima, rusima, kinezima, Vagnerom, e sad ako ga provale biće belaja za celu Srbiju ali opet su tu rusi, kinezi pa čak i Kim Džong Un tako da RAT JE NEMA ŠTA DA BRINEŠ SIGURNO ĆE DA POGINEŠ.!

  6. ČISTA PODMETAČIN A.Kako to Vučiću nije jasno.Neko je prevario Srbe da podignu barikade a onda su navalili šiptarski pripremljeni vojnici.Pobili sve a verovatno i nedužne.

  7. Пошто је аустријски НАТО чиновник изјавио да Србију треба поново бомбардовати, наша дипломатија треба да у наредних 7 дана тражи од Румуније, Грчке и Мађарске, евентуално Македоније и Црне Горе да се јавно изјасне да ли би у таквом поновљеном злочину учествовале !!! Уколико би ових 5 држава било једногласно да Србију треба поново бомбардовати – Ховенијер може да настави да прича шта хоће, а Србија да размисли о захтеву Уједињеним нацијама да се заштити сувереност земље од НАТО окупатора. Међутим уколико би одговор био НЕ – онда би Ховенијер требало да повуче ручну у оваквој подршци лажној држави Косово, јер им тиме само чини медвеђу услугу и гура их ирационалност која их води у пропаст !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here