Printscreen/Youtube
Ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode

Ambasador Nemačke na Kosovu Jern Rode poručio je Beogradu i Prištini da “ne izgube autobus” odnosno sporazum o normalizaciji odnosa i “mapi puta” za njegovo sprovođenje.

“Dogovor je blizu. Kosovo će mnogo dobiti. Kosovo mora da sprovede svoju dugogodišnju obavezu i odmah formira Zajednicu opština sa srpskom većinom”, napisao je Rode.

Pozvao je obe strane da prihvate evropski sporazum.

“Moj apel Kosovu (i Srbiji) za predstojeće razgovore u Ohridu (u subotu, 18. marta) je: ‘Nemojte da propustiti autobus'”, napisao je nemački ambasador ma Tviteru.

Dodao je da će “sporazum ubrzati evroatlantske integracije Kosova i istorijska je šansa na putu pune normalizacije i međusobnog priznanja”.

8 COMMENTS

  1. Bolje cuti …
    A nase da pitam da li je Pristina sve glavom kroz zid, e pa uvlakaci sami stvorite tu zajednicu sa Beogradom to vam je glavni grad, pa neka se pitaju kvazi ambasadori.

  2. tako je bilo 1999 u kumanovu ista prica da se srbiji namete a znaju da dasu okupirali srpsku zemlju

  3. Da niste rasturili Srbe u tri države i okupirali deo teritorije sada bi ste imali Srbe za prijatelje. Ovako Srbi na Vas gledaju iz aspekta interesa. Bolje vam je da sklapate mir sa Rusima i negujete prijateljske odnose sa Amerikancima i Kinezima, inače ćete uskoro Vi da hvatate autobus za Balkan !!!

  4. R1244UN

    Je međunarodno priznat dokument, a sa vama germanima smo puno ratovali ,znate i rezultate
    Možete opet probati

    🇷🇸☦️🇷🇸

  5. Ima i onih koji su uvideli da se svaka ruka, podignuta na Ruse i Srbe, gubi. Sad ih salju po svetu i nadaju se miru, ali su “zaboravili” da je kapitulacija neizbezna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here