EPA/Sergey Dolzhenko

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode ocenio je da Kosovo pruža snažnu podršku Ukrajini i izrazio zadovoljstvo zbog toga, s obzirom na to da je, kako ističe, reč o zemlji koja ne priznaje kosovsku nezavisnost.

Rode je prisustvovao prijemu u čast Dana državnosti Ukrajine koji je organizovan u Prištini, a poseban detalj koji je nosio bio je šal u bojama ukrajinske zastave.

– Podrška je snažna i ponosan sam što je Kosovo od početka deo ove kontinuirane podrške. Ova solidarnost je posebno izuzetna, jer Ukrajina još nije priznala Kosovo kao suverenu državu – rekao je Rode.

Istakao je da Priština pruža Kijevu podršku na više nivoa, kako na vojnom tako i na političkom aspektu.

4 COMMENTS

  1. Ha ha Jel vam je zao sto Ukrajina ne priznaje Kosovo a vi im dajete uputstva da podrzavaju Ukrajinu da bi ih Ukrajina priznala ali nece smeti da priznaju Kosovo Pa i Srbiju podrzavaju njen suverenitet u sastavu sa Kosovo i Metohijom Kina Rusija Indija Brazil Severina Koreja Iran i jos puno zemalja oko 6 milijardi stanovnika a vi ste silom otcepili Kosovo i Metohiju i dali Albancima To li je to medjunarodno pravo u koje se zaklinjete
    Lazovi belosvetski doci ce vam kraj vec je blizu

  2. Kakva nelogična očekivanja i sama politika ambasadore . Silom nam nametnete državu u našoj državi a onda za identičan slučaj u drugoj državi kažeš da nije identičan. Stvarno čovek mora da bude težak licemer da se bavi tvojim poslom. Imaš li ti decu ambasadore? Odgajaš li ti njih da budu takvi? Pa šta bi sa Srbima iz Krajne? Imaju li oni svoju državu? To je isto bio “interes” tvoje države. Imam ja dovoljno kulture da ti persiram ali ti to svojom kulturom i moralom ne zaslužuješ ambasadore. KAKO TE NIJE SRAMOTA?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here