Ambasada zatvorena za promociju Vojvodine

0

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije nije dalo dozvolu da u
diplomatskom predstavništvu Srbije u Briselu bude organizovano predstavljanje AP Vojvodine, tokom predstojećeg skupa evropskih regiona, izjavio je pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.
– Ove godine nismo dobili dozvolu Ministarstva spoljnih poslova da to predstavljanje organizujemo u okviru našeg predstavništva, pod izgovorom da to ugrožava bezbednost misije – rekao je Bugarski na konferenciji za novinare, ističući da je takva vrsta procene predstavljala “neprijatno iznenađenje” za pokrajinsku administraciju.
On je napomenuo da će to tradicionalno predstavljanje pokrajine u Briselu, pod nazivom “Veče Vojvodine”, biti priređeno u prostorijama jednog novinarskog kluba, umesto u diplomatskom predstavništvu naše zemlje.
Toj promociji, na kojoj će biti predstavljeni i potencijali
opštine Žabalj, prethodiće susreti sa predstavnicima regija Nemačke, Italije, Češke, Slovačke, Hrvatske i drugih zemalja, kako bi potencijalni investitori imali što bolji uvid u mogućnosti za ulaganja u Vojvodini, naveo je Bugarski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here