EPA/Kusthrim Ternava

Ambasada Nemačke u Prištini podržala je stav Evropske unije da se odluka o otvaranju mosta na Ibru mora doneti u sklopu dijaloga u Briselu na kojem će biti prisutna i srpska strana.

Portparol nemačke ambasade u Prištini Kristijan Bečer je rekao da otvaranje Mosta na Ibru zavisi od dva sporazuma postignuta u okviru dijaloga, naglasivši da uprkos tome most nastavlja da bude zatvoren za automobile.

– Otvaranje mosta u Mitrovici predmet je dva sporazuma koje su strane postigle u okviru dijaloga uz posredovanje EU 2015. i 2016. godine. Uprkos naporima EU za olakšanje tokom godina, most ostaje zatvoren za saobraćaj – poručio je Bečer.

On je dodao da odluka o tome treba da bude doneta u okviru dijaloga, uz učešće zvaničnih delegacija Kosova i Srbije.

– Pošto je to pitanje u vezi sa dijalogom koji vodi EU, pregovori i svaka odluka u vezi sa mostom treba da se donesu u okviru dijaloga uz učešće zvaničnih delegacija Kosova i Srbije – rekao je portparol.

Zamenik direktora kosovske policije Veton Eljšani najavio je da će most na Ibru uskoro biti otvoren. Odluka o njegovom otvaranju doneta je i u Skupštini Opštine Severna Mitrovica, međutim, odgovornost za konačnu odluku o otvaranju je u rukama Ministarstva unutrašnjih poslova i Vlade Kosova.

4 COMMENTS

  1. NIŠTA RUSOFILI BLEBETANJEM NEĆETE PROMENITI!!!SRBIJA JE U EVROPI U EU MEĐU SVOJIMA!!!
    ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
    ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
    MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Pored tog mosta ima još tri druga mosta sa gornje i donje strane one nikad zatvorene bile nisu uvjek su bile prohodne za vozila i pješake ja iskrajno nevidim razlog za stvaranje panike Šiptari okupirali sjevernu Mitrovicu ,Useljavanje porodicama na enormom broju idalje traje u Mitrovici dok i taj most jeste propaganda ,Kurtija samo da prikrije okupaciju Šiptarskom stanovništvom na terenu ništa više.Nek se otvori biće bolje Srpskom stanovništvu bar kretačese normalno i kupovati osnovne životne namirnice u drugoj strani mosta jer robe iz ,Srbije več 16 mjeseci nema na tržištu u KiM u.Briga nekoga za most daj bre da ljudi žive normalno više i onako moraju da žive zajedno hteli ili ne moraju.

  3. Nikada Srbija nece biti u EU ovaj gore je izgubijo kompas neznam o kakvom dijalogu pricaju dijalog ne postoji vec duzi niz godina nasilno nametanje resenja ne moze se nazvati dijalog kolko vidimo ucenama nema kraja sa ovakvim pristupom stavili su debelu rampu za Srbiju i ja bih volijo da Srbija jednog dana bude dio EU jel po prirodi pripadamo Evropi tu smo u Evropi smo?????????

    z

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here