EPA-EFE/ERIK S. LESSER
Karlos Alkaras

Treći teniser sveta Karlos Alkaras priznao je da je nekada teško održati motivaciju u zgusnutom kalendaru.

Tokom nedavno završenog Lejver kupa, na kojem je 21-godišnji Španac blistao, novinari su ga pitali da li se plaši da će nekad izgubiti motibaviju.

– Iskreno, teško je. Nekada se ne osećam motivisanim uopšte. Bude teških trenutaka. Kao što sam govorio mnogo puta, kalendar je baš zgusnut, mnogo turnira, nema slobodnih dana, ili ih bar nema toliko koliko bih ja hteo. Nekada zaista želim da uzmem slobodne dane za sebe, ali ne mogu jer moram da treniram, moram da putujem, moram da… Tu je i džet-leg nekada kada se putuje po svetu. Tako da nekada ne želim da idem na turnire, neću vas lagati. Već sam osetio to nekoliko puta, da ne želim da idem na turir jer mi se ostaje kod kuće sa porodicom i prijateljima – rekao je Alkaras i dodao:

– Moram da nađem motivaciju da odem i da igram kako treba, da pristupam kako treba treninzima i mečevima. Jeste to posao, želim uvek da pobedim u svakom meču, ali kao što sam mnogo puta rekao, moja najbolja igra dolazi kada se smejem i kada uživam na terenu, a nekada je teško pronaći dobar ritam, pravi osećaj. Tako da… Želim da ostanem usredsređen na svoj tim, svoju porodicu i da probam da dajem sve od sebe na svakom treningu, na svakom meču, da dođem na vrh liste. Mislim da je to najbolji način da se ostane motivisan.

Mnogo se govori o tome da je teniski kalendar prenatrpan, da ima mnogo turnira, a Španac deli to mišljenje.

– Iskreno, ima mnogo dobrih igrača na Turu, i svaki igrač ima svoje mišljenje. Mnogo igrača želi da igra više, još više. Mnogo igrača smatra da je sadašnji kalendar dobar, ali i mnogo igrača misli da je zgusnut i da je turnira previše. Ja sam igrač koji misli da ima mnogo obaveznih turnira. Verovatno će ih biti još više narednih godina, verovatno će nas ’ubiti’ na neki način. Trenutno ima mnogo povreda zbog različitih lopti, zbog kalendara, zbog mnogih stvari… Verovatno će u nekom trenutku mnogo dobrih igrača propuštati mnogo turnira zbog toga, jer moraju da misle na svoja tela, da se brinu o svom životu.

Ove nedelje već ćemo gledati Alkarasa na turniru iz serije 500 u Pekingu, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba, a u prvoj rundi igra sa Francuzom Mpešijem Perikardom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here