Vesti
Aleks i Saša Ninović

Još jednu sjajnu takmičarsku godinu Aleks Ninović je krunisao na najbolji mogući način. Talentovani 14-godišnjak iz Sidneja proteklog vikenda je postao šampion Australije u kartingu, u klasi KA4.

Na stazi u Mari Bridžu pored Adelajda, Ninović je vozio taman koliko mu je bilo potrebno da potvrdi titulu, koja se smešila i pre trke. Naime, ovaj dečak srpskog porekla došao je na poslednju trku sa zavidnom prednošću u odnosu na jedinog konkurenta Bena Manroa i jedino u slučaju vrlo lošeg plasmana mogao je da ostane bez trofeja.

U prve dve od ukupno tri subotnje kvalifikacione trke, Aleks je imao tek 11. vreme i mogao je da uđe u problem, ali je u poslednjoj rundi kvalifikacija vozio na svom prepoznatljivom nivou i obezbedio dobru startnu poziciju za trku koja je vožena u nedelju.

Bez pritiska na plećima, Ninović je tokom cele trke držao priključak sa vodećom trojkom i prošao kroz cilj kao četzvrti, dok je njegov rival Manro, bio drugi, iza ubedljivo najboljeg ovog vikenda Rajana Mekmilana.

Usledilo je veliko slavlje tima Ninović, koji čine mladi Aleks i njego otac Saša, a bili su tu i drugi članovi porodice i prijatelji s kojima je proslavio titulu.

– Titula prvaka Australije sa samo 14 godina je uspeh koji me čini veoma ponosnim. Put kojim sam krenuo da bih stigao do ove titule počeo je kada sam imao samo osam godina. Mnogo rada, odricanja i vere u sebe bilo je potrebno da bih došao dovde. Ali, sve ovo ne bi bilo moguće bez ogromne podške moje porodice i veoma strastvene grupe naših prijatelja – rekao je Aleks Ninović.

Srpska zajednica Australije zaista može da se ponosi sportskim dostignućima svojih sinova i kćeri.

Pored vrsnih fudbalera, košarkaša, ragbista i vaterpolista, koji osvajaju titule, individualna priznanja i brane boje Australije na međunarodnom planu, sada je tu i jedna od najmlađih zvezda – Aleks Ninović, dečak koji ima štofa da postane buduća velika trkačka zvezda u auto-moto sportu.

Aleks Ninović sa šampionskim znamenjem

Konačni plasman KA$ junior

1. Aleks Ninovi
2. Bendžamin Manro
3. Rajan Makmilan

Međunarodno iskustvo

Aleks se ove godine ponovo oprobao i na međunarodnoj sceni. U oktobru i novembru je vozio na ROK kup superfinalu i na 49. nagradi industrije proizvođača kartinga, na stazi u italijanskom gradiću Lonarto.

Osim što je stekao veliko iskustvo, Aleks je na ROK kup superfinalu najpre uspeo da se plasira u finale, među 34 od 101 vozača, a onda je u poslednjoj trci bio na zapaženom 19. mestu, među najtalentovanijim karting vozačima sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here