EPA/Jorge Zapata
Aleksandar Petrović

Hrvatski trener i nekadašnji košarkaš Aleksandar „Aco“ Petrović izjavio je da je famozni odlazak hrvatske reprezentacije sa pobedničkog postolja 1995. godine bila greška.

– Ako me pitate da li je to bila greška – da, ali ako gledate kroz prizmu 2024. godine. Ali, ako se vratimo na 1995. godinu, svi znamo kakva je bila situacija… Činjenica je da je bio uspostavljen nekakav telefonski most između dvorane u Atini i Zagreba. Činjenica je da došao nekakav mig da se napusti postolje i to se desilo. Ali mislim da je to velika pogreška koja je napravljena – izjavio je Petrović u intervjuu za N1.

Hrvatski košarkaši nisu osvojili nijednu medalju od tada, tako da svojevrsno “prokletstvo” traje već skoro 30 godina.

Petrović je komentarisao i zagrljaj sa proslavljenim srpskim trenerom Željkom Obradovićem pre meča između Cibone i Partizana sredinom januara, koji izazvao je lavinu pozitivnih komentara na društvenim mrežama.

Aco Petrović je objasnio da je Željko tog dana obišao grob njegovog brata Dražena, kao i Krešimira Ćosića, Pepsija Božića. „I u tom zagrljaju je bilo to“, naveo je.

Petrović je otkrio da će 5. septembra biti održana utakmica koja će biti posvećena Draženovoj zaostavštini, kada će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Evrope „koju je Željko prihvatio da vodi“.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here