A od Petkovića 1,2 miliona evra!

0

 

SELI SE U LISABON: Marko Petković

 

Samo godinu dana pošto je u poslednjem trenutku odbio Partizan zbog ljubavi prema Crvenoj zvezdi, Marko Petković će napustiti "Marakanu". Tačnije, šanse da se tako nešto desi više su nego dobre, pošto pregovori crveno-belih sa Sportingom o transferu kapitena mlade reprezentacije Srbije u Lisabonu teku u najboljem mogućem redu.
Portugalski mediji pišu da je ceo posao maltene završen i da će 21-godišnji desni bek sa lisabonskim "lavovima" potpisati ugovor na pet sezona.
Inicijalna ponuda Sportinga iznosila je 800.000 evra, a prema saznanjima kolega sa Pirineja vicešampion Portugala će za usluge Petkovića, ipak, platiti 850.000. Ali, prema nekim informacijama Zvezda će zaraditi značajno više.
Nezvanično, u pitanju je suma od oko 1.200.000 evra, pošto Sporting nije previše zatezao oko obeštećenja.
Međutim, neće se sav taj novac sliti u kasu crveno-belih, pošto 25 odsto od transfera ide OFK Beogradu (tako je bar rečeno na Petkovićevom predstavljanju u Crvenoj zvezdi). Pitanje je, takođe, da li je Zvezda "romantičarima" isplatila išta od 200.000 evra, koliko je na papiru koštala Petkovićeva selidba sa Karaburme na Topčidersko brdo.
Ako taj novac nije legao na račun OFK-a, a s obzirom na to u kakvoj je Zvezda finansijskoj situaciji, sva je prilika da nije, dug će biti izmiren novcem Sportinga. Kad se tu uračunaju i obaveze prema samom igraču (čitaj: zaostale plate), jasno je da Zvezda neće izvući neku kapitalnu korist.
Ali, u trenutku u kojem se Zvezdi zbog starih dugova sve više steže omča oko vrata, jednostavno ne postoji prevelik izbor.

 

Babović stiže na "Marakanu"?
Sam nagoveštaj da bi Stefan Babović mogao da pojača Crvenu zvezdu uzdrmao je strasti na "Marakani" i u kompletnoj fudbalskoj javnosti u Srbiji prošlog leta, a veliku pažnju ova priča privući će i u predstojećem prelaznom roku.
Jer, uprava crveno-belih postigla je načelni dogovor sa bivšim vezistom Partizana, koji je dres još uvek aktuelnog šampiona Srbije nosio u dva navrata. Babović će na kraju sezone postati slobodan igrač, pošto mu sa Voždovcem ističe ugovor, što je za klub sa "Marakane", koji grca u dugovima, odlična stvar.
Takođe, na korak od Zvezdinog dresa nalazi se i mladi vezista Napretka, Obeng Regan, koji svojim dobrim partijama već duže vreme privlači pažnju.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here