A, Murinju kriv sudija

0

U najozbiljnijoj proveri pred početak sezone, Čelzi je doživeo debakl na gostovanju Verderu u Bremenu. Nemački bundesligaš razbio je londonske "plavce" sa 3:0 uprkos činjenici da su gosti igrali u gotovo najjačem sastavu (nedostajali Oskar, Širle i Vilijan) sa svim zvezdama koje su doveli ovog leta – uključujući i povratnika Didijea Drogbe.
Igrali su i srpski reprezentativci Nemanja Matić (ceo meč) i Branislav Ivanović (ušao u drugom poluvremenu), ali je Verder ubedljivo pobedio golovima Holanđanina Eljera Elije iz penala u 20, Poljaka Ludovika Obranijaka u 37. i rođenog brata Tonija Krosa, Feliksa, takođe iz penala u 89. minutu.
A, Žoze Murinjo je posle meča u svom stilu prokomentarisao poraz i okrivio sudiju za konačan rezultat.
– Ova utakmica mi ništa nije pokazala. Naša očekivanja nisu ispunjena jer smo se nadali brzom i takmičarskom meču, a sudija je pretvorio utakmicu u cirkus i zabavu za navijače Verdera. I na taj način ubio meč. Mislio sam da će ovo biti perfektan test meč. Volim Verder jer igraju brzo, sa mnogo intenziteta i brane se sa mnogo igrača. U teoriji je to bio savršen protivnik, ali sudija nam nije dao da igramo. Svaki kontakt je svirao kao faul, a čak i kada bi bio prekršaj protivničkih fudbalera, nije nam dozvoljavao prednost već je prekidao igru da bi zaustavio naše akcije. Penali, a pogotovo onaj drugi, su bili smejurija. Razočaran sam jer sam hteo dobru trening utakmicu, a sudija nam to nije dozvolio. Na kraju je svirao penal Akeu i završio posao u kojem mu je bio cilj da obraduje navijače Verdera. Kada se sudija ponaša tako, onda to više nije prijateljski meč – prokomentarisao je razočarani Murinjo.
Ekipu Čelzija narednog vikenda čeka još prijateljski meč sa Ferencvarošem u Budimpešti, a onda u prvom kolu Premijer lige gostuje novajliji Barnliju.

 

Matić bolji od Luiza
Murinjo je prokomentarisao i odlazak Brazilca Davida Luiza u Pari Sen Žermen.
– Prošle sezone Luiz nije bio naš prvi izbor. To svakako nije bio u odbrani, jer su tamo bili standardni Teri i Kejhil, dok je na sredini terena bio dominantan, ali samo u Ligi šampiona, gde Matić nije imao pravo da igra. Ove godine Matić može da igra u LŠ, pa samim tim mislim da smo bolji – rekao je Murinjo.
Luiz je u junu potpisao za PSŽ za 50 miliona evra.

Romeu u Štutgartu
Žoze Murinjo je mladog španskog fudbalera Oriola Romeua poslao na jednogodišnju pozajmicu u Štutgart.
Romeu je nekadašnja nada Barselone, koga je Čelzi prošle sezone pozajmio Valensiji.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here