Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.04.2019.
15:40
Vestionline, Tanjug A

Prvi susret s ljudima: Robot Titan pleše uz Sinatru (FOTO/VIDEO)

Robot Titan, gost Digitalnog samita Zapadnog Balkana koji se održava u Beogradu, oduševio je danas učesnike iz zemlje i sveta performansom, plesom uz čuvene svetske hitove.

Tanjug
Robot Titan s novinarima

Titan je uz brojne poznate pesme, poput "Lady in red" izvođača Krisa De Burga (Cris De Burgh), kao i Sinatrinog hita "My Way" iz 1967. godine plesao okružen oduševljenim gostima Samita koji su ga snimali i fotografisali. 

Ovaj mehanički džin "šeste" generacije viši od dva metra, obraćao se publici u centralnom holu Palate Srbije, "stepovao" u ritmu poznatih muzičkih numera, i na kraju izvođenja Sinatrinog hita se - isključio, nakon čega je usledio gromoglasan aplauz. Titan je, inače, performer koji nastupa na brojnim svetskim manifestacijama još od 2004. godine kada se prvi put pojavio u javnosti.

Nastao je u "laboratoriji" britanske kompanije Cyberstein Robots, a danas nastupa širom sveta na koncerima sa čuvenim izvođačima kao što je pop pevačica Rijana, a učestvovao je i u engleskom izdanju "Velikog brata".

Tanjug je pitao tim iz kompanije Cyberstein Robots, koji brine o Titanu, "ko je, ili šta je Titan?", a Robert Bovman, član tima, kaže:

- Titan je u suštini jedno veliko dete - kaže Bovman.


Iako je robot već punoletan, navodi, nije baš još u potpunosti odrastao.

A koliko je Titan dobar plesač najbolje pokazuje to da ples koji vidi može da ponovi, odnosno, nauči, iako je pomalo nezgrapan i trapav, navodi Bovman.

Metju Mkena, koji takođe sa Titanom putuje svetom, kaže da je robot visok 2, 40 metara ali da s druge strane, Titan ne voli da priča o svojoj težini i da je osetljiv "na tu temu".

Titan i robot Sofija se nisu upoznali još uvek, nije bilo "dejta" kaže ovaj dvojac koji brine o Titanu, ali se nadaju da će on imati šansu da je upozna i proćaska sa njom.
 

Tanjug
Robot Titan

Kada je završio sa današnjim performansima, Metju je Titana odvezao umornog da napuni baterije, a Tanjug je iskoristio priliku da postavi pitanje ovom dvometrašu, "da li je upoznao Sofiju i da li bi je izveo na večeru?"

- Znate šta, to je najinteresantnije pitanje koje sam čuo ceo dan - kaže Titan.

Zatim, morao je , navodi, da proveri svoju datoteku sa odgovorima.

- O, ne, spržen mi je hard drajv - rekao je Titan a zatim se vratio u svoje vozilo i otišao na zasluženi odmor.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online