Petak 24. 5. 2019.
Washington
170
 • Chicago
  150
 • New York
  150
 • Belmont
  130
 • Atlanta
  230
 • Boston
  250
 • Firt
  180
 • Denver
  220
 • Detroit
  150
 • Dover
  200
 • Hartford
  160
 • Orlean
  150
 • Helena
  230
 • Ren
  130
 • Honolulu
  270
 • Las Vegas
  160
 • Portland
  270
 • Salem
  220
 • Santa Fe
  90
 • Tampa
  240
 • Topeka
  210
1
Utorak 08.05.2018.
22:23
Vesti A

Novih deset zapovesti

Već skoro 40 godina Amerikanci se spore oko misterioznog spomenika na čijim je kamenim blokovima ispisano deset zapovesti, koje neki smatraju manifestom novog svetskog poretka, neki "đavolovim zapovestima", a treći - uputstvom za život posle nuklearnog rata.

youtube.com/Truthstream Media
Američki Stounhendž: Tajanstvene ploče u Džordžiji

Ovaj "američki Stounhendž" predstavlja najmisteriozniji spomenik u SAD, a nalazi se u okrugu Elbert, u državi Džordžija. Podignut je 1980. godine, a do danas se ne zna ko ga je zaista sagradio!

Reč je o granitnom spomeniku visokom 5,87 metara i teškom oko 110 tona. Sastoji se od centralnog bloka, oko kojeg su postavljene četiri masivne ploče, a jedna se nalazi na vrhu i sve ih povezuje. Na njemu je ispisano deset poruka za čovečanstvo na osam najvećih svetskih jezika: engleskom, španskom, kineskom, ruskom, hinduskom, arapskom, hebrejskom i svahiliju. Neki teoretičari zavera zovu ga "Antihristovih deset zapovesti" ili "Manifest novog svetskog poretka".

Nedaleko od spomenika postavljena je dodatna ploča na kojoj su navedene informacije o strukturi spomenika, jezicima koji su korišćeni, te visini, težini, astronomskim dodacima i navodnim graditeljima. Navedeno je, takođe, da je ispod spomenika zakopana vremenska kapsula, ali nisu uneti datumi kad je zakopana, niti kad bi je trebalo otvoriti.

Novi poredak

Novi svetski poredak je idejni koncept budućeg uređenja sveta, nastao u tajnim društvima i u vrhu anglosaksonskih masonskih loža. Veruje se da su najbogatiji ljudi na planeti kroz marionetske vlade vode svet u pravcu stvaranja globalne imperije. Teoretičari zavera tvrde da je tome težila spoljna politika Velike Britanije viktorijanskog doba, a da je danas idejna nit američke spoljne politike, uz punu podršku zvaničnih Londona i Pariza, kao i institucija poput Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske trgovinske organizacije i Ujedinjenih nacija.

- Neka ovo bude nit vodilja prema Dobu razuma - piše na sredini ploče.

Na rubovima ploče nalazi se prevod te rečenice na četiri drevna jezika: vavilonskom, klasičnom grčkom, sanskritu i drevnom egipatskom, koji je ispisan hijeroglifima.

Deset zapovesti zapisanih na kamenim blokovima glase:

1. Održavaj čovečanstvo ispod 500 miliona kako bi održao balans sa prirodom
2. Mudro upravljaj reprodukcijom poboljšavajući kondiciju i različitosti
3. Ujedini čovečanstvo novim živim jezikom
4. Neka vladaju strast, vera, tradicija i sve stvari sa odmerenim razumom
5. Zaštiti ljude i nacije poštenim zakonima i pravednim sudovima
6. Dopusti svakom narodu samoupravljanje, a međusobne razmirice neka reše na svetskom sudu
7. Izbegavaj sitničave zakone i nepotrebna pravila
8. Lična prava neka budu uravnotežena sa društvenim dužnostima
9. Ceni istinu, lepotu, ljubav i traženje harmonije u beskonačnom
10. Ne budi rak zemlje, ostavi mesta za prirodu

Misteriozni Kristijan

U junu 1979. godine muškarac pod pseudonimom Robert C. Kristijan tražio je od firme Elberto granit fišing da izgrade spomenik u ime "male grupe lojalnih Amerikanaca". On je objasnio da bi ovaj spomenik trebalo da predstavlja "kompas, kalendar i časovnik", te preživeti katastrofe. Direktor "Elbertona" pokušao je da ga odvrati od te ideje, navodeći cenu nekoliko puta veću od bilo kojeg projekta koji je kompanija dotad sprovela, ali je navodni Kristijan sve troškove prihvatio. Spomenik je predstavljen javnosti 22. marta 1980. godine, a navodni Kristijan je kasnije vlasništvo nad spomenikom i zemljištem na kojem je izgrađen prebacio na okrug Elbert.
Do danas nije poznato ko je čovek iza pseudonima Robert C. Kristijan i ko je iza "male grupe lojalnih Amerikanaca", ali - postoje brojne teorije. Neki teoretičari zavera pseudonim "R. C. Kristijan" povezuju sa Kristijanom Rozenkrojcerom, osnivačem "Rozenkrojcerskog reda", mističnog društva koje je uticalo na razvoj masonskih loža. Drugi smatraju da je reč o manifestu samoprozvane elite koja želi da uništi većinu ljudske populacije.
Najprihvaćenija je teorija koja tvrdi da spomenik predstavlja uputstvo kako obnoviti civilizaciju nakon uništenja, te da je spomenik izgrađen u vreme Hladnog rata i namenjen kao poruka preživelima, kojih ne bi bilo više od 500 miliona.

TRENUTNO NAJČITANIJE

POVEZANE VESTI

Sreda 09.05.2018. 09:42
Svedi i održavaj čovečanstvo na petsto miliona
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Mira Ninošević (52)
GUBITNIK
Saša Mirković (47)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Nije dobar trenutak za realizaciju poslova na kojima radite u poslednje vreme. Takođe, dan nije povoljan ni za pokretanje novih projekata.
SAVET: izbegavajte tešku hranu.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Spremni ste da preuzmete inicijativu i pokrenete novi projekat na poslu. Pozitivno zračite, pa zbog toga vaši pretpostavljeni prihvataju sve vaše ideje.
SAVET: unosite više tečnosti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Tegobe koje su vas ranije mučile ponovo su zakucale na vaša vrata. Nemate potrebe da bežite u sebe, promene na poslu udahnuće malo optimizma.
SAVET: izbegavajte masnu hranu.
 • 2019 © - vesti online