Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.10.2017.
10:55
Vestionline, b92.net A

Bivši kuvar progovorio: Bizarne tajne kraljevske porodice

Osim činjenice da kraljica Elizabeta II previše pije, bivši lični kuvar pokojne princeze Dajane Daren Mekgrejdi razvezao je jezik i otkrio sve bizarne tajne kraljevske porodice.

EPA/Facundo Arrizabalaga
Kad bi sva posluga britanske kraljevske porodice progovorila, svašta bismo mogli da čujemo

Kako je otkrio, kraljica dan počinje čašicom džina, zatim za ručak ispija čašu vina, a obrok zaokružuje martinijem, da bi uveče popila čašu šampanjca. 

On je ispričao i kakvi su običaji kada se kraljevska porodica nađe za stolom, uz napomenu da se razlikuju od onih koji važe za vreme posete škotskoj rezidenciji - dvorcu Balmoral. 

Kraljica je uvek kasnila na večeru 

Kad god bi kraljica boravila u Balmoralu, večera je počinjala u 20:30, a njoj bi uvek rekli da je u 20:15. Drugima bi rekli da večera počinje u 20:30, jer se već unapred znalo da će kraljica kasniti tačno 15 minuta.

Svi moraju da budu elegantno odeveni, kao u seriji "Downtown Abbey" 

Ovo pravilo su svi poštovali osim princa Filipa, supruga Elizabete II, koji je ponekad tvrdoglavo odbijao da se sredi. Jednom su čak mislili da je baštovan. Sve žene oblače toalete, a muškarci odela i kravate. Jelo se iz najfinijeg porcelanskog posuđa. Nakon večere bi obavezno gajdaš u nošnji hodao oko stola i svirao. 

Kraljičin zalogaj je poslednji 

Jednom kad kraljica pojede poslednji zalogaj hrane, svi za stolom moraju da prestanu da jedu. 

Filip nije imao razumevanja za organsku hranu sina Čarlsa... 

"Jednom me Filip pitao 'Da li je to korpa s povrćem iz Harodsa?' 'Ne', vaše visočanstvo' rekao sam, 'To je korpa koju je vaš sin doneo'. Zabezeknuto me je pogledao pa sam otvorio korpu i rekao:'Pogledajte, sve je organsko.' S gađenjem je okrenuo glavu na drugu stranu i promrmljao 'Ma, prokleto organsko!'". 

... ali je obožavao porodični roštilj u Balmoralu 

Dolazio bi u kuhinju i raspitivao se šta ima od namirnica koje bi mogao da stavi na roštilj. Kraljica bi s princezom Margaretom otišla da bere jagode, koje bi jeli za večeru. 

Kraljica obožava posude za vakuumiranje hrane 

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Poznato je da je jela zlatnim priborom optočenim dijamantima, ali je vrlo cenila plastične posude za vakuumiranje hrane, jednog poznatog proizvođača. 

Princeza Dajana vodila je decu u Mekdonalds 

"Došla je jedan dan i rekla - otkazujemo ručak za dečake, vodim ih u Mekdonalds. Hari i Vilijam su se zapravo radovali igrački koju su dobili uz 'hepi mil'. Obožavali su i picu, kao i druge vrste brze hrane. Iako su rođeni u kraljevskoj porodici, deca su svuda ista. 

Lejdi Di pridržavala se stroge dijete 

U hrani nije smelo da bude masti, a na tanjiru crvenog mesa. Dok je boravila u Bakingemskoj palati, niko nije znao da ima bulimiju. Tek kada je to sama priznala, svi su sabrali dva i dva. Počela je zdravo da se hrani, a najviše je volela punjene paprike i punjene patlidžane. Obožavala je i ribu. "Morao bih na tanjiru da 'zakamufliram' njen obrok kako bi svi za stolom mislili da i ona jede isto što i oni", rekao je kuvar. 

Kraljica Elizabeta II uvek jede jelo po narudžbini 

Kao da je u avionu u prvoj klasi. Uvek bismo joj napravili jelovnik i ponudili nekoliko jela. Poslali bi jelovnik u njenu sobu, a ona bi ga vratila u kuhinju i zaokružila jelo koje taj dan želi da jede. Te jelovnike bismo joj slali tri dana unapred, a ona bi se toga držala kao svetog pisma. 

Bez belog luka! 

Jedino pravilo za kraljicu Elizabetu II je da u hrani nikad ne sme da bude belog luka jer ne podnosi njegov ukus i miris. 

Princ Filip voli da proba hranu koju jede osoblje 

Znao bi da dođe u kuhinju i raspituje se o hrani koju bi osoblje sebi pripremalo. Jednom je kuvar nasekao jagnjetinu, a on je pitao:'Mogu li da probam?'. "Naravno da sam izabrao veće komade mesa, a on ih je jeo prstima i uživao. Nešto je ostalo i za nas". 

Po pravilima teku i razgovori 

Komunikacija ima svoj red, pa tako na večernjim zabavama kraljica uvek započinje razgovor s osobom koja sedi s njene desne strane. Zatim se prebacuje na osobu koja se nalazi sleva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online