Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.09.2017.
00:55
Vestionline A

VIDEO: Antarktik bez leda: Da li je istorija koju znamo laž?

Ako je Antarktik bio znatno severnije nego danas i ako nije bio pokriven ledom do pre 6.000 godina pre nove ere, kako nas uči istorija, ko je onda živeo u to vreme da je mogao to da zabeleži na karti, pre svih poznatih civilizacija?

youtube.com/Alltime Conspiracies
Teoretičari zavera veruju da je postojala civilizacija i to znatno naprednija 

Osim toga, ko je to mogao da učini pre izuma morskog kronometra u 18. veku, koji je rešio problem tačnog praćenja geografskih dužina na visokim morima?

Ako je konvencionalno znanje o istoriji ljudske rase tačno, onda naša civilizacija niti je dovoljno stara, niti je bila dovoljno napredna da bi joj se pripisala brojna misteriozna monolitska i arheološka nalazišta širom sveta, prenosi "Sputnjik".

Karta koja izaziva istoriju

Upravo je karta admirala Pirija Reisa iz 1513. godine deo isečka puno kompleksne priče o ljudskoj istoriji, koja hrabro izaziva rašireno i prihvaćanje shvatanje te iste istorije.

Antarktik je prvi put zvanično uočen 1820. godine tokom jedne ruske ekspedicije. Tada je primećeno da je u potpunosti prekriven ledom, za koji se smatra da se formirao pre oko 35 do 45 miliona godina.

Iz toga razloga Antarktik se nije mogao pojaviti na karti pre 1820. godine, a sve karte na kojima se nalazi trebalo bi da imaju naznačene ledene polove koji su stari nekoliko miliona godina.

Međutim, karta Pirija Reisa svakako izaziva sumnje u to što zaista znamo o drevnim civilizacijama. Reč je o karti sveta koju je sastavio osmanski admiral Piri Reis.

Oko trećina karte je sačuvana - prikazuje zapadne obale Evrope, Severnu Afriku i obalu Brazila sa neverovatnom tačnošču.

Razna ostrva Atlantika, poput Azorskih i Kanarskih ostrva takođe su prikazana, kao i mitsko ostrvo Antilia, a verovatno i Japan.

Istorijska važnost karte leži u demonstraciji globalnog istraživanja Novog sveta do 1510. godine, a navodno se njom služio i Kristifor Kolumbo.

Osim toga, karta sadrži i detalje obale za koju brojni istoričari i geolozi tvrde da je Zemlja kraljice Mod, odnosno Antarktika.

pixabay.com
Antarktik se nije mogao pojaviti na karti pre 1820. godine

 

Međutim, kako karta napravljena 1513. godine na sebi može da ima kontinent otkriven tek u 19. veku? I ako su Antarktik otkrile civilizacije koje su se pojavile 4.000 godine pre nove ere, zašto nema ledenih površina na karti?

Bili su napredniji nego što mislimo

Karta bez sumnje nije prevara, jer je njena autentičnost višekratno potvrđena, a sam autor Reis ističe da je nacrtana prema informacijama sa starijih karta, grafika i zapisa, od kojih su mnoge kopirane i prepisivane iznova pre uništenja Aleksandrijske biblioteke u Egiptu.

Tako karta otvara mogućnost teoriji da je neka zaboravljena drevna civilizacija imala kapacitet, sposobnost, znanje i tehnološke mogućnosti putovanja do Antarktika i to sve pre formiranja leda, što je u potpunoj suprotnosti od onoga što nas istorija uči.

Prema teoriji američkog profesora Čarlsa Hapgoda, koja se slaže i sa verovanjem Alberta Ajnštajna, u razdoblju od blizu 13000. godine do 6000. godine pre nove ere Antarktik je bio bliži ekvatoru i tamo je vladala tropska klima, kao u delovima Južne Amerike.

To je bilo uzrokovano iznenadnom promenom čitave litosfere Zemlje, pa su se svi kontinenti pomerili na trenutne pozicije, što je znatno drugačiji stav nego široko prihvaćeno objašnjenje o teoriji tektonskih ploča.

Međutim, ko je živeo u to vreme da je sve mogao da zabeleži na karti pre postojanje svih poznatih civilizacija i da tačno prati geografske dužine pre izuma morskog kronometra u 18. veku?

Teoretičari zavera veruju da je takva civilizacija postojala, da je bila znatno naprednija od naše i da je davno zaboravljena.

Antički grad i civilizacija

Slojevi leda kriju brojne tajne, a navodno su ispod njega na Anktarktiku otkrivene ruševine drevnog grada.

Godine 2002. cela ekipa kalifornijske televizije nestala je na tom nemilosrdnom kontinentu. Iako tela nisu pronađena, iza njih je ostao čudnovati trag - snimak i priča o antičkim ruševinama. Misiju su nakon toga sproveli i američki marinci. Arheolog Džonatan Grej rekao je kako mornarica namerno ne objavljuje pronađeni snimak.

Nalazište je oko 160 kilometara zapadno od stanice Vostok, izvori iz mornarice tvrde kako nije reč o drevnom gradu, već o napuštenoj rupi za snabdevanje. Nedavno je operacija NASA na Antarktiku otkrila ono za što neki stručnjaci veruju da je dokaz postojanja drevnog grada koji se nalazi blizu 2,3 kilometra ispod leda. Struktura je piramidalnog oblika.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online