Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.01.2017.
11:02
Vestionline A

Najbizarnije teorije zavere: Ko je umro, ko satanista, a ko masovni ubica?

Svako dešavanje u svetu prati i bezbroj propratnih priča, koje često nemaju veze sa istinom. Tako je na Zapadu 2016. proglašena godinom u kojoj je istina izgubila svaki značaj. Čak je i popularni Oksforski rečnik za reč godine proglasio reč post-truth (post-istina). Takođe, u 2016. su cvetale različite teorije zavera, tako da, ako verujete da je Hilari Klinton mrtva, Tejlor Svift satanista, a da je Zemlja ravna, onda je ovo bila definitovno vaša godina.

Reuters
Da li je Hilari prava Hilari, ili je reč o surogatu?

Pred vama su najluđe teorije zavere koje su obeležile godinu za nama, a koje je objavio britanski "Gardijan".

Hilari Klinton je mrtva i zamenio ju je surogat

Hilari Klinton je u septembru ove godine pozlilo tokom komemoracije za žrtve 11. septembra u Njujorku, što je povuklo brojne teorije zavere u vezi sa njenim zdravljem. Tada su počele da kruže glasine da je Klintonova teško bolesna, a pojavila se i teorija da je Klintonova umrla. Jutjuber "Confederate Marshell" predstavio je i "100-procentni dokaz" da je Klintonova mrtva, barem od 11. septembra ove godine i da je zamenjena dublerima i CGI prikazima.

 

Zemlja je ravna

Ako mislite da je ova teorija zavere ekskluzivno vezana za četvrti vek, varate se. Ove godine je dobila više pristalica nego ikad. Ponovo ju je pokrenuo reper B.o.B. koji je u januaru nizom tvitova pokušavao da ukaže na "prevaru" koja traje vekovima. Uprkos tome što je čak i čuveni astrofizičar Nil Degras Tajson pokušao da ga razuveri, teorija zavere nastavila je svoj život.

Keti Peri je zapravo Džon Benet Remzi

Šestogodišnja Džon Benet Remzi pronađena je 1996. godine mrtva u podrumu porodične kuće u Bolderu (Kolorado). Odmah su osumnjičeni devojčicini roditelji Džon i Petsi Ramzi, ali i njen brat Berk Remzi, koji je tada imao samo devet godina. Još 2014. godine pojavila se teorija da je ubijena devojčica, zapravo, Keti Peri. Ova teorija ponovo je postala aktuelna 2016. godine, kada je emitovan dokumentarac o njenoj smrti. Tako se na Jutjubu pojavio snimak koji pokazuje sličnost između pevačice Keti Peri i ubijene Džon Benet Remzi. Ipak, ako pogledamo činjenice, Keti Peri je rođena 1984, pa je 1996. kad je ubijena malena Džon imala 12 godina, dok je Benetova u momentu smrti imala šest godina. Pevačica nikada nije komentarisala ove navode.

Ted Kruz je Zodijak - masovni ubica

Tokom predizborne kampanje u Americi, pojavile su se informacije da je republikanski kandidat Ted Kruz zapravo Zodijak - masovni ubica koji je delovao krajem 1960-ih u severnoj Kaliforniji. Sam je dao sebi ime u nizu pisama, šifrovanih, koje je slao štampi. Još tri pisma su ostala nedešifrovana, kao što nije poznat ni identitet ubice do danas, iako je bilo osumnjičenih, a slučaj se vodi još uvek kao otvoren. Ova informacija raširila se društvenim mrežama, a ima onih koji su u nju i poverovali.

Tejlor Svift je satanista

Iako važi za najsmerniju pevačicu, Tejlor Svift je ove godine pratio glas i da je satanista. Naime, ona fizički liči na ćerku Antona Levija, osnivača Satanine crkve, zbog čega su na društvenim mrežama počele spekulacije da je slavna pevačica satanista.

Fidel Kastro je otac Džastina Tridoa

Kanadski premijer Džastin Trido je na društvenoj mreži Tviter objavio oproštaj od "izuzetnog lidera" Fidela Kastra, koji je preminuo krajem novembra. Zbog ovoga se našao na udaru mnogih ljudi, a neki od njih su zaključili da je Trido Kastrov sin. Tako je i izvesni Džordž Rokvel  na Reditu objavio da su Tridoovi posećivali Kubu "u više navrata" kao i fotografiju na kojoj je navodno Margaret Trido sa četvoromesečnim Džastinom na Kubi.

Međutim, ispostavilo se da je beba na slici zapravo pokojni brat kanadskog premijera. To, međutim, nije sprečilo teoretičare zavere da upoređuju čak i crte lica između Fidela Kastra i Džastina Tridoa.

Hilari Klinton je na čelu grupe koja zlostavlja decu

Teoretičari zavere tvrdili su ove godine da su Klintonova i njen šef kampanje Džon Podesta na čelu grupe koja zlostavlja decu u jednoj od prostorija za osoblje picerije Komet ping-pong u Vašingtonu. U sve to umešana je čak i Marina Abramović, tvrde oni, jer je organizovala "satanističke orgije" za Podestu i mnoge druge javne ličnosti.

Ono što je najstrašnije u ovoj priči je to da je jedan čovek čak poverovao u nju. Naime, jedan 28-godišnji muškarac je odlučio da sam "istraži slučaj", pretio puškom i ispalio više hitaca u restoranu. Posle hapšenja, Edgar Velč je rekao da je "želeo da učini dobru stvar, ali da je sve pošlo naopako". Iako se Velč pokajao, na internetu se može naći mnoštvo sajtova koji obećavaju sve činjenice na jednom mestu o aferi koja je u medijima dobila naziv "picagejt".

Klimatske promene su prevara

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo je teoriju po kojoj su klimatske promene zapravo velika prevara. Naime, on je još 2012. godine tvitovao da su globalno zagrevanje izmislili Kinezi, kako bi tako oštetili američke proizvođače, i izbacili ih iz igre. Tramp je kasnije rekao da je taj tvit bio samo šala, ali je ipak pokrenuo pravu lavinu. Tako je i australijski senator Malkolm Roberts izjavio da su iza prevare o klimatskim promenama zapravo Ujedinjene nacije i pozvao Australijance na "Aus-egzit".
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online