Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 20.04.2016.
19:21
Vestionline A

Posle 104 godine otkrivena jedna od najvećih tajni u vezi Titanika

Pronađena poruka i prsten otkrivaju jezivu istinu o žrtvama na poslednjem čamcu za spasavanje sa Titanika. Jeziva istina o tome kako su tela žrtava brodoloma Titanika pronađena u nestalom čamcu za spasavanje koji se pojavio mesec dana posle katastrofe, otkrivena je posle 104 godine.

youtube/BARDAS
Zahvaljujući poruci i prstenu, otkrivena istina o telima u čamcu

Tri leša muškaraca su pronađena na čamcu 200 milja udaljenom od olupine 13. maja 1912. godine, a brod je počeo da tone u noći 14. aprila 1912. godine. Ovaj brodić je kasnije identifikovan kao poslednji dostupni u akciji spasavanja sa Titanika.

On nikada nije zaplovio sa broda koji je udario u ledeni breg i počeo da tone u ponor. Veruje se da se samo otkačio i pao preko ograde, a da je kasnije oko 30 ljudi koji su bili u ledenoj vodi pokušalo da se popne na njega, očajnički pokušavajući da spase sebi život.

Većina njih je nastradalo, a 12 njih je spasao drugi čamac koji je naišao. Među telima pronađenih veruje se da su bila dva vatrogasca i jedan putnik iz prve klase Tomas Biti.

Očevici su tvrdili da su leševi bili neprepoznatljivi, a fotografije na kojima je zabeležen pronalazak ovih leševa su objavljene na internetu.

– Prešao sam Atlantski okean mesec posle katastrofe sa Titanikom. Podigli smo jedan čamac za spasavanje sa neprepoznatljivim leševima. Tela su sahranjena i očitana im je molitva. Čamac smo zatim izvukli na palubu – pisalo je u poruci nepoznatog putnika.

Na brodu je pronađen i verenički prsten na kome je pisalo “Gerdi od Edvarda”. On je pripadao Gerdi Lindel koja je poginula plivajući ka Edvardu koji je bio u brodu, a on je preminuo držeći njen prsten u ruci.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.04.2016. 22:11
На броду су погинула и три богаташа и њиховом смрћу ново- основана америчка банка Федералних резерви постигла је свој циљ- увалила је Америма и осталима папир уместо реалног злата и сребра, а такође је био отворен пут учешћу Америке у Првом светском рату (где ће се исти још више обогатити)..Интересантан е и детаљ да је 14 година раније штампан "сценарио" за катастрофу- роман о потонућу брода Титан.. И учешће језуита у целој акцији је занимљиво, посебно телеграм који је добио ирски језуит да сиђе одмах с брода, што му је спасило живот... Неки технички моменти такође говоре о томе да је брод прво пукао, па услед тога потонуо..Један брод- много користи за Неке........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online