Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2012.
20:26
24sata.rs A

Istina ili stereotip o fudbalerima?

Fudbaleri slušaju narodnjake, šetaju manekenke, vole da nose "pederuše" i brendiranu odeću, voze skupe automobile... Da li vam ovo zvuči kao istina ili stereotip?

Dejvid i Viktorija Bekam 
 



Fudbaleri vole manekenke
Jedan od najpoznatijih stereotipa vezanih uz fudbalere svakako je taj da izlaze samo s manekenkama. I da deo njih sigurno koristi svoju poziciju ne bi li pronašli devojku koju poput priveska mogu "šetati" sa sobom i s ponosom pokazivati. Ipak, veliki je broj i onih kojima to nije dovoljno. Lepa novinarka Sara Karbonero je "upecala" Ikera Kasiljasa, Šakira navodno već dugo petlja s Pikeom, a ima još dosta primera fudbalera koji odskaču od stereotipa. Doduše, mnoge i 'obične' žene uz fudbalere postanu manekenke, na ovaj ili onaj način. Setite se samo kako je izgledala Viktorija Bekam dok je pevala u "Spice Girls".

Fudbaleri slušaju narodnjake
Činjenica je da je većina fudbalera uhvaćena u provodu po splavovima i kafanama kako se vesele uz narodnjake. Međutim, pretpostavimo da je ovo samo stereotip i da ih je "poneo trenutak". Iako nije za očekivati da fudbaleri baš slušaju Baha, verovatno postoje neke raznolikosti.

Fudbaleri voze skupe automobile
Kad su u pitanju velika imena fudbala sigurno je da momci vole da imaju brze, uglancane igračke. Uostalom, zar ne bi svi voleli da imaju nekog Bentlija u garaži ili barem BMW.

Fudbaleri obožavaju tetovaže
Ako je suditi po Bekamu ili Materaciju, onda da, fudbaleri obožavaju tetovaže.

Fudbaleri nose "pederuše"

Izgleda da su "pederuše" veoma popularne kod fudbalera. Istina je da su te torbice davno izašle iz mode, ali mnogi svetski brendovi poput Luj Vitona prave putnu opremu nemenjenu upravo sportistima.

Fudbaleri su neobrazovani
Da se pretpostaviti kako je nastao ovaj stereotip - dok su štreberi u školi slobodno vreme provodili uz knjigu, budući fudbaleri šutirali su loptu u parku. A sad se onda o njima priča kao o neobrazovanima...

Fudbaleri nose markiranu odeću
Premda je činjenica da se poznati fudbaleri po medijima provlače u skupoj odeći s koje vrišti neki poznati potpis, ne mogu baš svi da priušte odlazak u Hugo Boss. Pritom se pod brendiranom odećom ne podrazumevaju Adidas, Nike i slično.

Fudbaleri imaju VIP tretman

Kada jedan fudbaler prekorači brzinu u svom skupocenom automobilu, a policajac koji na sve to "progleda kroz prste" zbog činjenice da je u pitanju popularni sportista, onda je sve što možete da lupite šakom o sto i opsujete državu. Tako se stvaraju predrasude i stereotipi.

Fudbaleri varaju
Ako to gledamo ovako – oni su bogati, voze skupe automobile, nose brendiranu odeću, imaju VIP tretman – onda s tim ruku pod ruku ide slika fudbalera kao pravih švalera, šarmera, kako god ih želite nazvati. I, naravno, nakon nekoliko skandala u engleskoj fudbalskoj ligi nije ni čudo da imamo stereotip o njima kao o muškarcima koji po pravilu varaju žene i devojke.

Svi fudbaleri su niski
Niko zapravo ne zna kada je tačno nastala ova predrasuda. Činjenica je da je većina fudbalera prosečne visine, nisu ni braća Kličko, ali ni Deni de Vito. Ali zar je visina bitna ako se zovete Andrej Ševčenko, Iker Kasiljas ili Dejvid Bekam.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online