Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.02.2012.
19:21
lepotaizdravlje.rs A

Kako slavni okreću vodu na svoju vodenicu

Svima se dogodi pokoja loša stvar u životu, važno je ne primiti je previše k srcu i od nje izvući svoju prednost, ako je ikako moguće. Evo kako to rade slavni…

Dženifer Lopez i Mark Entoni
 

Osramoćeni ste u javnosti

Inspiracija: Hali Beri

Godine 2002. osvojila je Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu 2002, a tri godine kasnije i “Razzie” nagradu za ne baš oduševljavajuću ulogu u filmu “Catwoman”. Lično je primila nagradu. Zahvalila je producentima što su je odabrali za taj “dobar-grozan film” i dokazala da ima odličan smisao za humor.

U stvarnom svetu: Ako ste rekli ili napravili nešto ponižavajuće, kao što je slanje mejlova svim zaposlenima o novom zgodnom kolegi (uključujući i njega), učinite sve što možete da održite perspektivu. Hoćete li zbog toga izgubiti posao? Teško. Dajte sebi 24 sata za samosažaljenje i onda krenite dalje.

Vaš privatni i poslovni život su isprepletani

Inspiracija: Sijena Miler
Bila je poznatija zbog veze s Džad Louom nego zbog glume pa je prihvatila ulogu na “West Endu” da bi pokazala svoje mogućnosti.

U stvarnom životu: Dopustite svom šefu da vas vidi kroz profesionalnu perspektivu tako što ćete odlučiti gde se vidite za pet godina. To što ste postavili cilj opet će vas učiniti primetnim, a kad se prihvatite ozbiljnog posla, ljudi će zaboraviti incidente u vezi sa vašim privatnim životom.

Napravili ste veliku grešku

Inspiracija: Madona
Kada joj je propala filmska karijera, vratila se onome u čemu je najbolja – muzici.

U stvarnom svetu: Pokušali ste nešto novo i to nije ispalo najbolje? Svedite to na nivo iskustva. Ispišite pozitivne komentare s prijašnjih procena ili iz mejlova klijenata i upitajte kolege na koji način vas sada gledaju. Iz svega toga zaključite u čemu ste dobri i igrajte na to u budućnosti.

Kolege su vas otpisale

Inspiracija: grupa “Girls Aloud”
Kritičari im nisu bili skloni, ali u Velikoj Britaniji ih smatraju najvećim girl bendom odmah iza “Spice Girls” s tri hita na broju 1 muzičkih lista i 10 uzastopnih top 10 pesama.

U stvarnom svetu: Vežba! Rano se prihvatite posla i planirajte svaki dan. Razmišljate kakve bi se sve situacije mogle izroditi i kako se nositi s njima? Budite spremni i imaćete samopouzdanja da se uhvatite u koštac s bilo kim ko vas pokuša baciti u stranu.

Razočarali ste šefa

Inspiracija: Kejt Mos
Nakon incidenta s kokainom 2005. godine Kejt je ostala bez ugovora s velikim modnim kućama (uključujući “Burberry”). Iako nikad nije priznala uzimanje droge, preuzela je odgovornost za svoje postupke i javno se izvinila. Posao s “Burberryjem” je obnovljen i sa svojom prvom linijom odeće koja se prodavala u “Topshopu” ponovno se vratila u igru.

U stvarnom svetu: Prihvatite svoje greške. Obuzdajte emocije i budite profesionalni i učinite sve što je potrebno da biste krenuli dalje. Radite prekovremeno i skoncentrišite se na projekt koji sledi. Ozbiljan rad i trud biće prepoznati.

Moraćete samo da uđete u projkat

Inspiracija: Gven Stefani
Kada se gleda njen prelaz iz benda “No Doubt” u uspešnu solo karijeru, sve izgleda jako jednostavno.

U stvarnom svetu: Selidba iz dobro poznatog okruženja stvara nervozu. Ali u ovome je tajna – solo projekt ne znači nužno da ste u njemu zaista sami. Zar stvarno mislite da Gven nije imala nikakvu pomoć? Sledite njen primer i razgovarajte s kolegama čija mišljenja su neprocenjiva. Ne, to nije varanje – to je istraživanje!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online