Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.06.2018.
03:10
D. Dekić - Vesti A

Poplava izmišljenih vesti u Srbiji (4): Gde nestadoše institucije

U Srbiji je, bar prema pisanju medija bliskih vlasti, za sve kriva opozicija. Opozicioni lideri su optuženi za problem Kosova i Metohije kao oni koji su do 2012. vodili državu, za ekonomsku situaciju u zemlji, proteste zbog poskupljenja goriva, nestanak novinara Stefana Cvetkovića...

www.mc.rs
"Dijalog" sa predsednikom: Miodrag Majić

Ovaj novinar se posle dva dana pojavio, pa se iz vlasti čulo i da je lažirao sopstvenu otmicu, što on negira. Dok ministar policije Nebojša Stefanović tvrdi da je prilikom saslušanja lagao na poligrafu, tabloidi mu pripisuju da je hteo da "izazove haos" u zemlji, da je "lažov" i pre kraja istrage ga osuđuju objavljujući da "mora na robiju".

Pritom idu sa naslovnicama "Lažna otmica početak specijalnog rata" ili "Cilj je proglasiti Vučića za kriminalca i ubicu", a krivicu za "slučaj Cvetković" pripisuju neimenovanom "najmanje jednom opozicionom lideru", odnosno "šefu opozicije", a uz njega i nekakvom "stranom faktoru".

Tim povodom se na svom blogu oglasio sudija Apelacionog suda u Beogradu Miodrag Majić, ne zapitavši šta je sa nestalim novinarom, već gde su nestale srpske institucije. I to, parafrazom komentara predsednika Srbije sa konferencije za novinare, s kojim je ovaj sudija na svom blogu poveo izmišljeni dijalog.

- Možete li nam, molim Vas, reći šta je sa nestalim - pita on.
- Naravno! Nestala osoba je pronađena, dobro je, ništa joj ne fali, u našim je rukama i sada će morati da nam da neke odgovore - citira Vučića.
- Oprostite... Prekinuli ste me, i zbog toga me niste pravilno razumeli. Pitanje se nije odnosilo na nestalu osobu. Interesuje me šta je sa nestalim institucijama.
- Ne razumem šta pitate. Je l' to opet neka provokacija, pita sada i Vučić.
- Ne, ni slučajno. Pokušaću da Vam objasnim... Na mestu na kojem ste Vi i Vaši saradnici u ovom trenutku, trebalo bi da se nalazi republički javni tužilac, ili barem javni tužilac koji obrađuje predmet povodom kojeg ste nas okupili. U normalnoj situaciji, u uređenom društvu, on bi nas obavestio šta je Tužilaštvo preduzelo, kao i šta je tim aktivnostima otkrilo, svakako pazeći da odavanjem osetljivih informacija ne naškodi istrazi - pojašnjava Majić kroz navodni razgovor sa šefom države...

Sudija je ostao bez odgovora, ali su tabloidi bliski vlasti prošle nedelje vrveli od starih novih saznanja o "državnom udaru" i naslova da "Zapad daje 100 miliona za rušenje Vučića", a da "EU ucenjuje Srbiju zbog Kosova".

"Pink princip" na delu

Na vlasti je "specijalni fenomen", ocenila je sociolog Vesna Pešić ističući da je reč o posebnoj vrsti diktature na čijem je čelu ličnost koja "stalno režira nekakve državne udare".
- U Srbiji ne postoji višepartijski sistem, zato što je Srbija i dalje okovana nacionalnim pitanjem koje režim podgreva i time održava stalnu podelu na patriote i izdajnike. Kada tema ne bude bilo Kosovo, biće granica sa Hrvatskom, i to je ta magla kojom se Vučić služi da bi proizvodio konflikt - istakla je Pešić na tribini Nove stranke.
Vučić ima i priču i silu, rekao je na istoj tribini novinar Slobodan Georgijev. Ovaj novinar smatra da je propust "petog oktobra" u tome što je i posle 2000. godine "Pink princip" nastavio da živi, kako kroz tu TV stanicu sa nacionalnom frekvencijom, tako i kroz mnoštvo drugih glasila.
 

Sutra - Poplava izmišljenih vesti u Srbiji (5): Jedno pričaju drugo rade
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online