Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.05.2017.
07:57
J. Arsenović - Vesti A

"Vesti" sa učesnicima Protesta protiv diktature (3): Do posla bez partijske knjižice

Pred čitaocima "Vesti" su tri momka, učesnika Protesta protiv diktature. I na prvi i na drugi i na treći pogled, Nemanja, Vuk i Dragan deluju sasvim različito, ali spaja ih želja da u svojoj zemlji mogu da žive pošteno od svog rada, da im za to ne treba partijska knjižica već da jake institucije i jednaka primena zakona prema svima budu ključni međaši društva.

V. Sekulić
Pošteni i principijelni: Nemanja Grujić, Vuk Velebit i Dragan Medaković

Od prvog dana protesta postavilo se pitanje ko stoji iza njih? Čiji su?

- Ko smo to mi? Na protestu su i levičari i desničari i pristalice Jeremića i Belog i apstinenti i verovatno i oni koji su bili ucenjeni da glasaju za Vučića. Svi oni imaju potpuno različite ideologije, dok Vučić nema nijednu ideologiju. Njegova ideologija je kako da ostane na vlasti. Samo to, to je celokupna njegova državna politika - odgovara temperamentni Nemanja Grujić.
Dragan dobacuje da je jednom u šali rekao da je Aleksandar Vučić glavni organizator, jer da nije bilo njega i njegove vlasti ne bi ni bilo protesta.

"Vesti" sa učesnicima Protesta protiv diktature:

1. Neće nas oterati iz sopstvene zemlje

2. Preko televizije do prava glasa

Nijedan od naših mladih sagovornika nije član političke stranke i ne osećaju potrebu da to ističu. Vuk je, međutim, već doživeo neprijatnost, jer su ga neki mediji navodili kao člana izbornog štaba Saše Jankovića i to pridodali kao još jedan dokaz da opozicioni predsednički kandidat stoji, između ostalih, iza demonstracija. Vuk objašnjava kako se našao među govornicima na završnom mitingu Jankovića.

- Ubrzo nakon što smo objavili proglas studenata, dobio sam poziv od jednog saradnika Saše Jankovića da bi on voleo da govorim na njegovom završnom skupu i da mu se svidelo što su studenti digli glas. Bio sam svestan i pozitivnih i negativnih strana tog čina, ali sam procenio da je bitno da se u tom momentu uoči izbora čuje glas mladih koji do tada nije bio toliko prisutan u izbornim kampanjama kandidata. Procenio sam da Saša Janković ima najveće šanse u borbi protiv Vučića, a hteo sam da pokažem da nije tačno da su studenti apolitični i da ih ne zanima šta se dešava u našem društvu.

Ne treba im novi Đilas

Ne treba im ni neki novi Dragan Đilas, nekog ko bi išao na pregovore sa Vučićem i od njega zatražio ostavku, kao što je to svojevremeno uradio doskorašnji gradonačelnik Beograda kada je kao deo studentske delegacije zatražio ostavku Slobodana Miloševića, tada na vrhuncu moći.
- Naš Đilas su svi oni transparenti i oni ljudi na ulici - odgovara Dragan.
Nemanja se pita kako se uopšte može razgovarati sa sadašnjim premijerom i budućim predsednikom.
- Da li je moguće imati razgovor sa njim, voditi debatu. On ima novinare koji mu postave naručena pitanje i on na njih odgovara.

Govorio je, kako kaže, isključivo kao student i u svoje ime, a pita one koji ga kritikuju "zar je trebalo da govorim na mitingu Vučića?"

Sutra - "Vesti" sa učesnicima protesta protiv diktature (4): Distanca i prema opoziciji

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online