Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 01.09.2016.
08:12
P. B. - Vesti A

Lice i naličje uspeha na OI (6): Ako ne pričamo sada, zaboraviće se brzo

Olimpijski šampion u odbojci iz Sidneja 2000. i zlatni sa Evropskog prvenstva godinu dana kasnije u Ostravi, Vasa Mijić, istakao je da problema nema na reprezentativnom, već na klupskom nivou.

youtube.com/NS seme
Za kategorizaciju klubova: Vasa Mijić

- Ja ne brinem za budućnost reprezentacije i tu uvek možemo da se nadamo medaljama. Kao što su rekli reprezentativci, država ulaže dosta sredstava u sport, na ono što je na njihovom nivou. Više me brine stanje klubova, a ono je veoma loše - rekao je Mijić u razgovoru za televiziju N1.

On je istakao da je potrebno rangirati klubove.

- Potrebno je da se uspostavi bolji sistem, da se u lokalnim samoupravama mnogo bolje odnose prema klubovima, da se napravi kategorizacija i da neki klubovi i sportovi imaju, uslovno rečeno, prednost, po jasnim kriterijumima.

I Mijić ističe presudan značaj klubova za stvaranje novih asova.

- Tu je problem, u tim ćelijama u kojima se formiraju mladi igrači. Naravno, kroz ovu priču se otvaraju i mnoge druge teme, a jedna od njih je oslobađanje od poreza velikih kompanija koje bi uložile u sport. Ovo je pravi trenutak da se priča o tome jer će se sve zaboraviti kada prođe ova euforija oko uspeha. Posle slavlja treba sesti i popričati otvoreno, ali i da se posle toga preduzmu neki koraci, da ne ostane samo na priči.

KRAJ

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2016. 09:18
Proslo je vreme kad se sportom bavila sirotinja, a sve to posmarali bogatasi. sad se sportom bave bogati, a sve to posmatra postuje i ceni sirotinja, dok bogatasi i sad gledaju da otmu od sporta jer su toboze nezadovoljni. Pa je i zato vajni akademik Dejan Despic vratio nagradu grada Beograda samo sto se naso kao uvredjena mlada sto su olimpijski osvajaci dobili vise novca od njega, Treba se podsetiti da vajni akademik nema ni jedno medjunarodno priznanje niti je svetski priznat kompozitor, vec stvaralac na lokalnom nivou. Istu pesmu u Vesti-ma peva i vidi bogati Gorcin Stojanovic pozorisni i filmski reziser koji se isto nemoze pohvaliti ni Zlatnom palmom niti belim medvedom, vec je obicni reziser bez ijednog priznanja. Alo ko je ovde lud? Drzava placa vrhunski sport i potspesuje stvaranje sportskih objekata. A gde su u svemu tome klubovi? Gasi se vaterpolo Liga. Zasto? Zato sto u klubovima sede debili koji smicu pare a briga ich za sport. Zasto se klubovi ne privatizuju ko svuda u svetu? Zato sto posle nebi moglo da se lovi u mutnom. Pogledajte Partizan. pa godinu dana nemogu da izaberu rukovodstvo, svi bi da se dokopaju fotelje. Zasto? Pa zbog para i manipulacije. 45.000 evra za zlato, pa tolko tajkuni daju sinovima i unucima za dzeparac, a kod nas se zbog pisljivih 45.000 digla na noge i akademija nauka i filmska produkcija, a sa njima u vrzinom kolu su se nasli i pisljivi mediji, koji jednog dana hvale, a drugog kude olimpijce. Eto tolko smo se uvaljali u blato zbog pisljivih 45.000 i to za zlato, a mi sve dublje tonemo u blato.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online