Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 22.08.2015.
09:49
D. Dekić - Vesti A

Opštinski moćnici bacaju pare na zabavu: Mani hleb, daj muziku

Građanima Srbije koji se bore sa nemaštinom, prekipelo je zbog koncerata muzičkih zvezda koje im povodom letnjih manifestacija "poklanjaju" lokalne vlasti od novca kojim oni pune gradsku kasu.

Z. K. Munja
Severina i Lepa Brena: Slavlje čiji će saldo stići na blizu 400.000 evra

Broj nezaposlenih i socijalno ugroženih raste, kao i komunalni problemi, pa je narodu dosta "hleba i igara" na sopstveni račun. U Novom Bečeju gde za Velikogospojinske dane, između ostalog, stižu Severina i Lepa Brena podigla se bura zbog odluke da se još novca izdvoji za slavlje čiji će saldo stići na blizu 400.000 evra, što je više od 1.700 prosečnih srpskih penzija ili više od 1.780 minimalac.

Prvi čovek Novog Bečeja Saša Šućurović pravdao se da je to novac od sponzora i sopstvenih prihoda opštine. Prašina se podigla u Zrenjaninu gde od 26. do 30. avgusta na Dane piva iz gradske kase odlazi 180.000 evra. Medijske polemike zbog koncerta Cece Ražnatović na Zlatiboru "teškog" 25.000 evra prekinuo je čelnik opštine Milan Stamatović objasnivši da je u pitanju novac iz opštinskog budžeta iz kojeg se odvajaju sredstva za manifestacije.

Veselo za Veliku Gospojinu

Neki od pevača ovoga leta mogu da budu vrlo zadovoljni, jer idu sa jedne na drugu manifestaciju. Tako će Zvonko Bogdan pevati u Zrenjaninu i Novom Bečeju. Sarajevski bend Hari Mata Hari i beogradski Bajaga i instruktori odlaze iz Knjaževca sa Festivala kulture mladih na Velikogospojinske dane u Novi Bečej gde će nastupiti i Plavi orkestar.

Lokalne samouprave kao da se nadmeće u dovođenju velikih zvezda na tradicionalne manifestacije, pa će tako Smederevsku jesen od 3. do 9. septembra uveličati Zorica Brunclik i Miroslav Ilić, a zatvoriti Zdravko Čolić, uz veliki vatromet.

Cecin koncert u Zaječaru početkom marta koji je na kraju otkazan, kako je objavio portal Zaječaronline, pratio je skandal oko odluke grada da Aleksandru Milivojeviću, lokalnom većniku, bude odobreno 2.9 miliona evra za pokriće tehničkih troškova organizacije.

Niko od tih moćnika očito ne haje na ocene Državne revizorske agencije da lokalne samouprave, mahom neefikasno upravljaju javnim sredstvima. Gradski oci i dalje bacaju novac na jedno veče sa velikim zvezdama čiji se honorari mere u hiljadama evra, umesto da građanima omoguće bolju komunalnu infrastrukturu, socijalnu pomoć i kvalitetniji život.


U Zrenjaninu polemike i protesti: Dani piva i javašluka

Nakon što je Turistička organizacija Zrenjanina uz program 30. po redu manifestacije Dani piva objavila da će za iz budžeta grada izdvojenih 180.000 evra u programu učestvovati Ceca, Željko Joksimović, Zvonko Bogdan, oglasile su se udruženja građana i najavila proteste.

Centar za razvoj civilnog društva, Centar za decu i mlade Maštalište, NVO Paor, Umetnička asocijacija i Udruženje za radna prava žena "Roza" negoduju jer smatraju da građani Zrenjanina imaju velike probleme koje vlast ne rešava, od manjka pijaće vode do viška osiromašenih.

- Bilo bi logično da se jedna ovakva manifestacija troškovno smanji za izvođače i velike koncertne nastupe zarad prioritetnih socijalnih potreba građana i građanki Zrenjanina i okoline - kaže se u protestnom pismu.

Što se tiče građana, jedni misle da je taj novac trebalo preusmeriti na ponovno pokretanje zrenjaninske Pivare, drugi na otvaranje radnih mesta, treći se čude kako je moguće da gradski oci uzimaju kredit za popločavanje centralnog trga a s druge strane u "vetar bacaju" tolike pare za tri dana zabave?!

POVEZANE VESTI

Subota 22.08.2015. 20:15
Slicno kao i ranije ono svinjce sada u UN-u. :D))) Za karijeru u srpskoj vladi je malo potrebno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online