Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 19.07.2014.
07:47
D. Dekić - Vesti A

Svi sumnjivi doktori u istoj stranci?

Medijska nagađanja o prelasku srpskog vaterpoliste, predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića iz Demokratske stranke u vladajuće naprednjake izrodila su i pošalicu da će se svi "lažni doktori" naći pod istom političkom krošnjom. Ova duhovitost nastala je iz činjenice da je pre Šapića, tim naučnika iz dijaspore za prepisivanje doktorskog rada optužio potpredsednika SNS-a, ministra policije Nebojšu Stefanovića, a potom za isto nedelo i Vučićevog gradonačelnika Beograda Sinišu Malog.

Sve za karijeru: Aleksandar Šapić
 




Šapićev stranački kolega Borislav Stefanović na pitanje "Vesti" da li su tačne spekulacije da ovaj sportista naviknut na klupske transfere, ima računicu da prelaskom u naprednjake sačuva doktorat, ali i mesto čelnika Novog Beograda, odgovara da su to pitanja koja treba postaviti lično Šapiću.


- Koliko sam video, on je to već demantovao - kazao je kratko Stefanović. Zaista, juče ujutru, Šapić je na Tviteru napisao "Ne prelazim u SNS". Kratak i jasan odgovor, kao što je bio i njegov duhovit odgovor na optužbe za plagiranje disertacije. Šapić je, naime, na Tviter okačio foto-montažu na kojoj su on i predsednik Tomislav Nikolić zagrljeni, u diplomskim odorama, kao taze svršeni diplomci.


Zabunu je Šapić, međutim uneo nešto ranije kada je na pitanje o mogućoj promeni stranačkog dresa, za list "Danas" odgovorio:

Ljut na demokrate

Čitava priča o Šapićevom političkom transferu je izletela zbog njegovog drugovanja sa "kolegom iz vode", ministrom sporta Vanjom Udovičićem. Šuška se i da je Šapić bio vrlo ljut zbog reakcije stranačkih kolega iz DS-a koje su se pridružile zahtevu grupe profesora iz dijaspore da se njegov doktorat ispita.


- Mislim da sam bio poprilično jasan što se mojih planova tiče, vezani su za Novi Beograd i trudim se da tome budem kao i do sada maksimalno posvećen.


Ovaj bivši vaterpolista je inače, negirao da je prepisivao disertaciju, iako su četvorica srpskih naučnika iz dijaspore koji žive i rade u Londonu, analizom utvrdili da je reč o "drskom plagijatu". Da su krali tuđe radove prilikom pisanja doktorata, negirali su i ostali optuženi državni i funkcioneri SNS-a. Otkrića srpskih naučnika iz inostranstva o sumnjivim doktoratima, međutim ne prestaju. Tako se lista optuženih političkih "dr" iz dana u dan uvećava i sa privatnih univerziteta širi na eminentne državne, dok javnost još uvek čeka odgovore na aferu "lažni doktorati".

POVEZANE VESTI

Subota 19.07.2014. 09:20
SNS je kanta za skupljanje onog najgoreg.
Subota 19.07.2014. 09:21
SNS doktorska stranka.
Subota 19.07.2014. 11:37
verovatno sns ima i vise homoseksualaca, pored doktora livadskih nauka, pa kud ce Sapic drugo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online