Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
51
Nedelja 04.05.2014.
09:19 >> 22:20h
Srna, Beta, rt.com A

Haos u Ukrajini, mrtvih sve više!

Ukrajinska vojska počela je operaciju protiv profederalnih aktivista u gradovima na istoku zemlje.

Ukrajinska vojska ne zaustavlja, započele operacije u Mauripolu i Konstatinovki
 
22:22 - Gradonačelnik Donjecka Aleksandar Lukjančenko dobrovoljno je predao ovlaštenja i ključeve od zgrade izvršnog komiteta profederalnim aktivistima, saopšteno je iz pres službe "Narodne Republike Donjeck".
20:58 - Šef OEBS-a Didije Burkhalter u sredu će posetiti Moskvu gde će razgovarati o krizi u Ukrajini, saopštio je danas Kremlj.
20:27 - Poslanik ruske Dume iz stranke "Jedinstvena Rusija" Mihail Markelov smatra da, posle tragičnih događaja u Odesi, Ukrajinu očekuje sudbina bivše Jugoslavije, a da rukovodstvo te zemlje mora da odgovara za stradanje civila pred Haškim tribunalom.
19:28 - Ukrajinska vojska je blokirala glavni put prema gradu Slavjansku, stežući sve jače obruč oko njega, naveli su proruski pobunjenici koji kontrolišu grad.
18:52 - Pripadnici snaga za samoodbranu grada Slavjanska na istoku Ukrajine naoružani su oružjem koje je identično onom koje ima i ukrajinska vojska i svi su državljani Ukrajine, piše američki dnevnik “Njujork tajms”.
18:45 - Nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer pozvao je danas na održavanje druge međunarodne konferencije za okončanje krize u Ukrajini.
18:18 - Više desetina ruskih aviona, među kojima bombarderi i lovci, viđeno je u nedelju na nebu iznad Krima, nekoliko dana pred posetu ruskog predsednika, kažu svedoci i poznavaoci vazduhoplovstva.
17:25 - Ruski predsednik Vladimir Putin izvan sebe je od besa zbog haosa koji se širi Ukrajinom i pod sve je većim pritiskom da pošalje tenkove preko ukrajinske granice, upozorili su u Kremlju.
17:00 - Stalni predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin napisao na svom Tviter nalogu da su u Odesi ljude spaljivali fašisti, a ne Ukrajinci, prenela je RIA Novosti.
16:51 - Na internetu je objavljen snimak na kojem se vidi kako naoružani muškarac iz pištolja puca ka prozorima zapaljene zgrade Doma sindikata u Odesi, gde je poginulo 46 osoba.

16:27 - Snage samoodbrne Slavjanska odbacile su od grada trupe Nacionalne garde Ukrajine, javlja Raša tudej. Prristalice federalizacije uspele su da očiste šumu u predgrađu od ukrajinskih vojnika i ekstremista Desnog sektora.

16:20 - Više od 2.000 pripadnika proruskih snaga u nedelju je napalo sedište policije u Odesi, gradu na jugu Ukrajine, gde je u petak poginulo četrdeset ljudi, uglavnom iz tog tabora, prenosi agencija AFP, pozivajući se na svog reportera.
11.45 - Ukrajinske oružane snage ponovo su preuzele kontrolu nad televizijskim tornjem u gradu Kramatorsku, koji su prethodno zauzeli proruski aktivisti, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine.
11:30 - Vršilac dužnosti ukrajinskog premijera Arsenij Jacenjuk okrivio je bezbednosne službe što nisu uspele da spreče nasilje u gradu Odesa, gde je poginulo više od 40 osoba. Jacenjuk je britanskom "Bi-Bi-Si-ju" rekao da će biti pokrenuta "puna, sveobuhvatna i nezavisna istraga

Vojnici su ušli u Mauripol i opkolili zgradu lokalne administracije, koja je pod kontrolom profederalnih aktivista. Lokalni mediji navode da je zapaljena zgrada banke u Mauripolu.

Aktivisti su uglavnom nenaoružani, a još nema podataka o povređenim ili eventualnim žrtvama.

Vojska je tokom noći ušla u grad Kramatorsk, gdje je, prema podacima aktivista, poginulo 10 osoba, od kojih su dvoje usmrtili snajperi.

Veliki broj građana Kramatorska je, uprkos oklopnim vozilima i puškama usmerenim prema njima, uzvikivalo "Fašisti!" i "Vratite se u Kijev".

U grad Konstantinovka u regionu Donjecka nešto ranije ušla su borbena vozila pešadije ukrajinske vojske. U Konstantinovki su poginula najmanje dva lica, a zgradu televizije pod kontrolom drži vojska i trenutno se ne emituje nikakav program.

Vršilac dužnosti ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov potvrdio je da je u toku specijalna operacija u Konstantinovki i da je nekoliko vojnika povređeno.

Pročitajte još:

Borbe se nastavljaju, broj žrtava raste

* Novi udar ukrajinske vojske na proruse!

* Ruska vojska ulazi u Ukrajinu?

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ljudi iskaču iz zgrade u plamenu u Odesi

U gradu Donjeck, protesti zbog tragedije u Odesi prerasli su u napad na zradu Službe bezbednosti Ukrajine.

U Gorlovki, gradu udaljenom 40 kilometara severno od Donjecka, profederalni aktivisti preuzeli su kontrolu nad kancelarijom Službe za sprečavanje organizovanog kriminala. Nema podataka o povredama.

U Lugansku su snage za samoodbranu proglasile vanredno strane i punu mobilizaciju zbog pokretanja operacije ukrajinskih snaga u tok regionu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 04.05.2014. 09:24
Za sada Putin, podseca na slobu....potpalio ih je(narod , ruse)i ostavio ih na cedilu........
Nedelja 04.05.2014. 09:25
За два сата од уласка Руских снага које ће данас или у току ноћи ући у Украину ове снаге фашиста које убијају народ.ће се наћи опкољене,ове из десног сектора стрељати,као и псе рата из еу држава,а остале послати у руднике да копају угаљ док не поцркају
Nedelja 04.05.2014. 11:04
Kao i na primeru Jugoslavije - samo brza i efikasna reakcija vojske je mogla da spreči zlo... Tako i Putin - ako ne reaguje žustro i VRLO brzo - džaba sve.... A možda i jeste u pitanju ono što pročitah negde - Rusi su uzeli šta im treba (Krim) a ostalo je politika.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online