Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.12.2018.
08:59 >> 18:21h
Vestionline, Tanjug A

Strazbur: Napadač identifikovan, uhapšena njegova porodica (FOTO, VIDEO)

Francuski policijski zvaničnici identifikovali su osumnjičenog kao Šerifa Šekata (29), koji je izvršio napad na Božićnom vašaru u Strazburu.

EPA/PATRICK SEEGER
Francuski mediji javljaju kako je šest od 11 ranjenih osoba u kritičnom stanju

"Francuska policija i dalje goni muškarca koji je u utorak uveče izveo napad na Božićni vašar u centru Strazbura, a pet osoba je privedeno u okviru istrage o ovom napadu", izjavio je danas državni sekretar francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Loran Nunjez.

On je radiju Frans-enter rekao da je napadač možda pobegao u susednu Nemačku. 

Rekao je da su u sinoćnoj pucnjavi ubijene tri osobe, dok je 13 ljudi ranjeno, od kojih osam teško.

Nunjez je negirao medijske navode da je u toku policijska intervencija u čuvenoj strazburškoj katedrali, ali je rekao da potera stalno menja pravac.

EPA/PATRICK SEEGER

Prema njegovim rečima, napadač je identifikovan kao osumnjičeni ekstremista, koji je izdržavao zatvorske kazne, ali je napomenuo da motiv napada za sada nije utvrđen.

Predsednik Francuske Emanuel Makron predsedavao je tokom protekle noći sastanku krizne grupe nakon napada, a na Tviteru je pozvao na solidarnost cele zemlje prema Strazburu, žrtvama napada i njihovim porodicama.

Sektor pariskog tužilaštva za borbu protiv terorizma pokrenuo je istragu za "ubijanje i pokušaj ubijanja u vezi sa terorističkim poduhvatom" i "zločinačko terorističko udruživanje", javljaju jutros francuski mediji.

Francuski policijski zvaničnici identifikovali su osumnjičenog za pucnjavu u Strazburu kao Šerifa Šekata (29), a potera za njim se nastavlja.

Jedan policijski izvor rekao je da je Šekat ranije bio umešan u 25 sudska slučaja, uključujući više ozbiljnih slučajeva pljački, prenosi AP.

Navode da je napadač poreklom iz Strazbura i da ima 29 godina, kao i da je poznat po prekršajima u Francuskoj i Nemačkoj zbog kojih je izdržavao zatvorske kazne, a 2011. je osuđen na dve godine zatvora uključujući šest meseci strogog zatvora.

Francuska vlada je podigla nivo bezbednosti na "vanredan u slučaju napada", a oko 350 policajaca i žandarma i dva helikoptera i dalje tragaju za osumnjičenim.

Juče ujutro su, prema navodima medija, žandarmi došli da ga uhapse u okviru istrage zbog pljačke koja je izvedena letos, ali on nije bio kod kuće. 

Policija je pretražila njegov stan i pritom pronašla eksplozivni materijal, rekao je Stefan Moris iz policijskog sindikata FGP.


Osumnjičeni je sinoć, u 19.50 sati, ispalio više metaka na prolaznike koji su posetili Božićni vašar, a navodno je i sam ranjen u razmeni vatre sa vojnicima.

Portparol francuske vojske izjavio je da napadač izgleda nije pucao na vojnike koji su patrolirali na vašaru i oko njega, već da je pucao na civile.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online